Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Jelly Slice





Υλικά

Για την βάση

200 γρ. αλεσμένα μπισκότο
160 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την άσπρη κρέμα


1 μικρή συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα
150 ml.φρέσκο χυμό λεμονιού
200 ml.ζεστό νερό
10 γρ. ζελατίνη

Για το ζελέ

2*100 γρ. ζελέ φράουλας
450 ml. νερό

Προετοιμασία

Ανακατώνετε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα. Απλώνετε το μείγμα σε μία φόρμα διαστάσεων 23*20 εκατοστά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει.

Για την άσπρη κρέμα

Βάζετε την ζελατίνη σε βραστό νερό και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Μέσα στην ζελατίνη βάζετε το συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα κρύα μπισκότα και τα αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες.


Για το ζελέ

Βάζετε το ζελέ σε βραστό νερό, το ανακατεύετε καλά για να λιώσει και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Αφού σφίξει η άσπρη κρέμα περιχύνετε το ζελέ, το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και το γλυκό σας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου