Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011
Μηλόπιτα
Υλικά
250 γρ.βούτυρο
4 ποτήρια αλεύρι τον 200 ml
1 ποτήρι ζάχαρη
1 αβγό
1 baking powder
1 βανίλια
1 φλυντζάνη φρέσκα κρέμα
τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού
Για την κρέμα
1,5 κλ.μιλα
200 γρ.ζάχαρη
σταφύδες κατά προτίμηση
ένα κουταλάκι κανέλα
Προετοιμασία
Βάζετε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπόλ και ανακατώνεται με το μίξερ. Δεν πρέπει να ανακατώνεται πολύ ώρα μονο μέχρι να ενωθούν τα υλικά για να μην γίνει η ζύμη σας λαστιχένια. Αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετιμάσετε την γέμιση.
Για την γέμιση
Τρίβετε τα μιλα στο χονδρο τρίφτη, προσθέτετε την ζάχαρη, τισ σταφύδες και την κανέλα και τα τσιγαρίζετε για 10 λεπτά.
Ανοίγετε την μιση ζύμη βάζοντας από κάτω αλεύρι για να μην σας κολλήσει, σε πάχος 3-4 mm. και βάζετε το ζυμάρι σε μεγάλο ταψί. Από πάνω βάζετε τα μιλα, εγώ βάζο τα μιλα ζεστά και περιμένω να κρυώσουν. Μην ανησυχείτε αν έχει πολύ χυμό κατά την διάρκεια του ψησίματος θα απορροφηθεί. Από πάνω βάζετε το άλλο ζυμάρι και ψήνεται σε προθερμαίνω φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οταν λέτε φρέσκια κρέμα, εννοείτε κρέμα γάλακτος;
ΑπάντησηΔιαγραφή