Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Mπακλαβάς με κεράσια και γιαούρτι






Υλικά

750 γρ.λεπτό φίλο για μπακλαβά

300 γρ.ζάχαρη
4 αυγά
1 κλ. κερασια η και περισσότερα
εγώ έβαλα 700 γρ.κερασια κομπόστο
200 γρ.γιαούρτι σταργγυστό
300 ml. λάδι
2 σακουλάκια βανίλια
1 κουτ. γλυκού baking powder
3 κουτ.σούπας φρυγανιά ή σιμιγδάλι

Για το σιρόπι


650 γρ.ζάχαρη
600 ml.νερό

Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά ,να σφίξουν και να αφρίσουν, τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι και το baking powder και ανακατώνεται καλά.

Τοποθετείται τα φιλα στο ταψί και ρίχνετε πάνω από το κάθε ένα λίγη κρέμα.Όταν φτάσετε στα μισά φιλα βάζετε τα κερασια και ρίχνετε από πάνω την φρυγανιά. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με πριν μέχρι και το τελευταίο φίλο. Κόβετε το μπακλαβά σε ότι σχήμα προτιμάτε και το ψήνεται σε προθερμαίνω φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και ακόμα 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Κλίνετε τον φούρνο και αφήνετε το μπακλαβά ακόμα μιση ώρα στον φούρνο. Να ελέγξετε το γλυκό κατά το ψήσιμο όλα εξαρτούνται από τον φούρνο.

Για το σιρόπι


Βράζετε το νερό και την ζάχαρη 5 λεπτά ακόμα όταν βράσει και το περιχύνετε πάνω από το κρύο μπακλαβά.

4 σχόλια: