Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Παγωτό "Tricolore"

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας ξετρελάνει… και ποιος δεν θα ενθουσιαζόταν με ένα σπιτίσιο παγωτό ??





Υλικά

Για το κύριο μέρος

6 κροκάδια
15 γρ. κορν φλουρ (νισεστέ)
180γρ. ζάχαρη
400 ml. γάλα πλήρες

1η στρώση
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2η στρώση
1 κουταλάκι Nescafe
2 κ.σ νερό

3η στρώση

1η κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

και ακόμα
500 ml. κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα κροκάδια, την ζάχαρη και το κορν φλουρ μέχρι να αφρίσουν. Βάζετε το γάλα να βράσει. Όταν βράσει το γάλα το προσθέτετε σιγά σιγά στο μείγμα με τα κροκάδια χτυπώντας τα συνεχώς με το μίξερ. Όταν τελειώσετε την διαδικασία αυτή τα βάζετε πίσω στην κατσαρόλα όπου έβραζε το γάλα και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Το απομακρύνεται από την φωτιά και το σκεπάζεται με ένα νάιλον για να κάνει πέτσα. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει . Όταν κρυώσει το αφήνετε για ακόμα μία ώρα στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει το μείγμα το χτυπάτε λίγο με το μίξερ και το χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα, στο δεύτερο το καφέ διαλυμένο στο νερό και στο τρίτο το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος περίπου μέχρι να έχει την πυκνότητα που έχει το μέλι .
Σε κάθε μέρος προσθέτετε το ένα τρίτο της κρέμας γάλακτος, ανακατεύεται απαλά τα μείγματα και τοποθετείτε τα μπολάκια στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Σε ένα στρογγυλό μπολ χωρητικότητας περίπου 1,5λ. βάζετε νάιλον ή ασημόκολα.
Στην αρχή τοποθετείται την κίτρινη κρέμα , στην συνέχεια την κρέμα με το καφέ και στο τέλος την σοκολάτα.
Αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Πριν να το ξεφορμάρετε αφήστε το για 10 λεπτά στο ψυγείο.

1 σχόλιο: