Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
Lemon curd
Υλικά
Φλούδα από 3 λεμόνια (Τριμμένη στο ψιλό τρίφτη)
300 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο
125 ml. Φρέσκο χυμό λεμονιού
4 αυγά
Τρίβεται την φλούδα και την ενώνεται με την ζάχαρη, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και τα βάζετε σε Μπεν μαρί. Προσέχετε η βάση της κατσαρόλας να μην αγγίζει το ζεστό νερό.
Αφήνετε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη, περίπου 2-3 λεπτά και προσθέτεται ένα, ένα αυγό ανακατεύοντας καλά πριν να προσθέσετε το επόμενο. Βράζεται το μείγμα για 25 λεπτά στο μπεν μαρί. Το μείγμα θα πήξει και θα έχει περίπου την ίδια πυκνότητα με το μέλι. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, τοποθετείται το μείγμα σε βαζάκια και το αφήνεται να κρυώσει.
Το Lemon curd έχει κρεμώδη υφή και δεν πρέπει να είναι σφιχτό και πηχτό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου