Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κρεμ μπρουλέ - Creme Brulee






Υλικά

600 ml. κρέμα γάλακτος
6 κροκάδια
120 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη


Προετοιμασία







Χτυπάτε τα κροκάδια με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Όσο τα χτυπάτε ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια.Όταν χτυπήσετε τα κροκάδια προσθέτετε σταδιακά την ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατώνοντας απαλά. Μοιράζετε το μείγμα σε πυρομαχικά σκεύη. Τοποθετείτε τα σκεύη σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε νερό μέχρι τα 2/3 των σκευών.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς γύρο στα 50 λεπτά.
Αφού αφήσετε να κρυώσουν λίγο, τοποθετήστε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη δημιουργώντας έτσι μια λεπτή κρούστα.

Με το φλόγιστρο καίγεται τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου