Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Τσιζκέικ (Cheesecake) λευκή σοκολάτα και Toblerone







Υλικά

Για την βάση

170 γρ. Μπισκότα Digestive
60 γρ. Λιομένο βούτυρο

Για την κρέμα

300 τυρί κρέμα (Philadelphia)
400 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. Λιομένη  λευκή σοκολάτα
100 γρ. Σοκολάτα Toblerone

Εγώ πρόσθετο και 2 κουτ. Σούπας ζάxαρη άχνη

Προετοιμασία

Αλέστε τα μπισκότα Digestive, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατώστε το μείγμα και το βάζετε σε καλούπι με διάμετρο 20 εκατοστά.
Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε τα όλα μαζί ακόμα 2-3 λεπτά για να πάρετε μια λεία και πιχτεί κρέμα. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατώστε τα γρήγορα. Ακόμα προσθέτετε μέσα τα ψιλοκομμένα σοκολατάκια Toblerone και ανακατώστε το μείγμα. Βάζετε το μείγμα πάνω από το μπισκότα στο καλούπι σας.
Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο όλη την νύχτα ή μερικές ώρες πριν να το σερβίρεται. Διακοσμήστε  το γλυκό όπως προτιμάτε, εγώ το διακόσμησα με λιωμένα toblerone σε καλούπι και τις νιφάδες με φοντά.

6 σχόλια: