Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Οικονομικό,εύκολο και ζουμερό γλυκό με ινδοκαρυδο



Υλικά

Για το παντεσπάνι

2 αυγά
200ml γάλα
100ml λάδι
100γρ.ζάχαρη
200γρ.αλεύρι
κουταλάκι  baking powder
2 κουτ.σούπας κακάο

Για την κρέμα

1 l. γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
200 γρ.ινδοκαρυδο
αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.


Προετοιμασία

Βράζετε το γάλα και στην συνεχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πίκσουν.Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκαρυδο.Αφήνετε το σιμιγδάλι για να κρυώσει ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.

Για το παντεσπάνι

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατώσετε με το χέρι ή με το μίξερ.
Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου. Βάζετε το μισό μίγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(Τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνεχεια βάζετε το υπόλοιπο μίγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπά περίπου.

Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.

Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκαρυδο.Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Μηλόπιτα








Υλικά

250 γρ.βούτυρο
4 ποτήρια αλεύρι τον 200 ml
1 ποτήρι ζάχαρη
1 αβγό
1 baking powder
1 βανίλια
1 φλυντζάνη φρέσκα κρέμα
τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού

Για την κρέμα

1,5 κλ.μιλα
200 γρ.ζάχαρη
σταφύδες κατά προτίμηση
ένα κουταλάκι κανέλα

Προετοιμασία


Βάζετε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπόλ και ανακατώνεται με το μίξερ. Δεν πρέπει να ανακατώνεται πολύ ώρα μονο μέχρι να ενωθούν τα υλικά για να μην γίνει η ζύμη σας λαστιχένια. Αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετιμάσετε την γέμιση.

Για την γέμιση

Τρίβετε τα μιλα στο χονδρο τρίφτη, προσθέτετε την ζάχαρη, τισ σταφύδες και την κανέλα και τα τσιγαρίζετε για 10 λεπτά.

Ανοίγετε την μιση ζύμη βάζοντας από κάτω αλεύρι για να μην σας κολλήσει, σε πάχος 3-4 mm. και βάζετε το ζυμάρι σε μεγάλο ταψί. Από πάνω βάζετε τα μιλα, εγώ βάζο τα μιλα ζεστά και περιμένω να κρυώσουν. Μην ανησυχείτε αν έχει πολύ χυμό κατά την διάρκεια του ψησίματος θα απορροφηθεί. Από πάνω βάζετε το άλλο ζυμάρι και ψήνεται σε προθερμαίνω φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Mπακλαβάς με κεράσια και γιαούρτι






Υλικά

750 γρ.λεπτό φίλο για μπακλαβά

300 γρ.ζάχαρη
4 αυγά
1 κλ. κερασια η και περισσότερα
εγώ έβαλα 700 γρ.κερασια κομπόστο
200 γρ.γιαούρτι σταργγυστό
300 ml. λάδι
2 σακουλάκια βανίλια
1 κουτ. γλυκού baking powder
3 κουτ.σούπας φρυγανιά ή σιμιγδάλι

Για το σιρόπι


650 γρ.ζάχαρη
600 ml.νερό

Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά ,να σφίξουν και να αφρίσουν, τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέστε το λάδι, το γιαούρτι και το baking powder και ανακατώνεται καλά.

Τοποθετείται τα φιλα στο ταψί και ρίχνετε πάνω από το κάθε ένα λίγη κρέμα.Όταν φτάσετε στα μισά φιλα βάζετε τα κερασια και ρίχνετε από πάνω την φρυγανιά. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με πριν μέχρι και το τελευταίο φίλο. Κόβετε το μπακλαβά σε ότι σχήμα προτιμάτε και το ψήνεται σε προθερμαίνω φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και ακόμα 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Κλίνετε τον φούρνο και αφήνετε το μπακλαβά ακόμα μιση ώρα στον φούρνο. Να ελέγξετε το γλυκό κατά το ψήσιμο όλα εξαρτούνται από τον φούρνο.

Για το σιρόπι


Βράζετε το νερό και την ζάχαρη 5 λεπτά ακόμα όταν βράσει και το περιχύνετε πάνω από το κρύο μπακλαβά.

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα Milka



Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αυγά
4 κουτ.σούπας ζάχαρη
3 kουτ..σούπας αλεύρι
1 κουτ.σούπας κακάο
1/2 κουτ.γλυκού baking powder

Για την κρέμα

200 ml. γάλα
200 γρ.αλεσμένα πισκότα
300 γρ.καστανή ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο
200 γρ.ινδοκάρυδο
100 γρ.σοκολάτας Μilka

1 σαντιγί ή κρέμα γάλακτος
ινδοκάρυδο για διακόσμηση

Προετοιμασία


Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι,το κακάο και το baking powder. Τοποθετίστε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνεται σε προθερμαίνω φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα

Βράζετε το γάλα με την ζάχαρη και ανακατώνεται μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όσο είναι ζεστό προσθέτετε το βούτυρο, την σοκολάτα, τα μπισκότα και το ινδοκάρυδο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και όταν γίνει χλιαρή την βάζετε πάνω από το παντεσπάνι.Όταν κρυώσει τελείως βάζετε την σαντιγί και το ινδοκάριδο. Να αφήσετε το γλυκό στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν το σερβίρεται.