tag:blogger.com,1999:blog-23019147951703964372024-03-13T03:00:43.564-07:00Μυρωδιές και νοστιμιέςΚαλωσορίσατε στην Κύπρο! :) Κοπιάστε...Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.comBlogger157125tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-24466629247217629472016-12-22T01:04:00.003-08:002016-12-22T01:15:30.626-08:00Κέικ με κάστανα, αμύγδαλα και σοκολάτα
Υλικά
500 γρ. μαρμελάδα κάστανου
200γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. βούτυρο
6 αυγά
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
100 ml. κρέμα γάλακτος με ελάχιστο 30% λιπαρά
20 γρ. βούτυρο
ακόμαΖαχαρωμένα φρούτα και σοκολάτα κουβερτούρα
Προετοιμασία
Στην βάση μιας φόρμας με διάμετρο Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-87538270845731528182016-07-12T05:59:00.002-07:002016-07-12T06:05:41.262-07:00Κολοκυθόπιτα με αναρή και γιαούρτι
Υλικά
500 γρ. φύλα κρούστας για πίττες
700 γρ. κολοκύθια πράσινα (ζυγίζεται τα κολοκύθια καθαρισμένα)
600 γρ. φρέσκια αναρή αλατισμένη
200 γρ. Γιαούρτι
3 αυγά
αλάτι
150 ml. λάδι
50 ml. νερό
Για την επικάλυψη
150 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
Προετοιμασία
Καθαρίζεται τα κολοκύθια και τα τρίβεται στο χοντρό τρίφτη. Αλατίζεται τα κολοκύθια (ένα κοφτό κουτάλι με αλάτι) και τα αφήνεταιAliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-65781024034651650362016-05-11T02:01:00.000-07:002016-05-11T02:23:02.668-07:00Μπάρες Φράουλας-Strawberry Crumb Bars
Υλικά
250 γρ. Αλεύρι
125 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Ζάχαρη
1 αυγό
½ κ.γ. μπεικιν πουδερ
1 φακελάκι βανίλια
Λίγο αλάτι
Για την γέμιση φράουλας
300-350 γρ. φράουλες
5 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. νισεστέ
Προετοιμασία
Κόβεται το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το βάζετε μέσα στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη.
Χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ χρησιμοποιώντας τους αναδευτήρες της ζύμης Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-41565748864472344522016-04-30T04:58:00.001-07:002016-04-30T04:58:35.595-07:00Καλό Πάσχα! Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-38207937304112420832016-04-21T01:00:00.002-07:002016-04-21T03:00:28.960-07:00 Μους λευκή σοκολάτας με φράουλες
Υλικά
1 λ. κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
500 ml. γάλα
150 γρ. ζάχαρη,
1 φακελάκι βανίλια,
150 γρ. άσπρη σοκολάτα,
15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη + 100 ml. νερό
300 γρ. φράουλες
3 κ.σ. ζάχαρη
Περίπου 100 γρ. μπισκότα τύπου πετίτε βουτηγμένα στο γάλα
Προετοιμασία
Πρώτα ετιμάζεται τα μείγματα που πρέπει να κρυώσουν.
Βάζετε την ζελατίνη στο νερό και την αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-41914373768237534532016-03-30T07:53:00.000-07:002016-04-07T13:14:53.241-07:00Γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα - Bounty cake
Δοκιμάζοντας την συνταγή αυτή, μάλλον θα καταλάβετε πως έχετε ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό για την γνωστή σοκολάτα με ινδοκάρυδο! :)
Υλικά
Για την βάση
1 μεγάλο αυγό
80 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
Για την κρέμα
397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
180 γρ. ινδοκάρυδο
2 αυγό
Για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-19659493434028084442016-03-21T02:33:00.000-07:002016-03-21T13:52:43.888-07:00Υπέροχο γλυκό με μπισκότα και νουτελα (Nutella)
Υλικά
300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
Για την κρέμα
350 ml. γάλα
250 ml.κρέμα γάλακτος
4 κροκάδια
4 κ.σ. νισαστέ
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
200 γρ. nutella
Προετοιμασία
Ανακατεύεται τα κροκάδια, την ζάχαρη, την βανίλια και το νισαστέ με λίγο γάλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. Βράζεται το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-31573009192286373322016-02-20T08:05:00.000-08:002016-02-20T08:05:36.234-08:00 Πάστα σοκολάτας με παντεσπάνι ινδοκάρυδου
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 ασπράδια
6 κ.σ. ζάχαρη
180 γρ. ινδοκάρυδο
2 κ.σ. αλεύρι
250 ml. γάλα για το πασπάλισμα του παντεσπανιού
Για την κρέμα
700 ml. γάλα
6 κροκάδια
200 γρ. ζάχαρη
2 πουδίνγες σοκολάτα
ή 7 κ.σ. corn flower
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
ακόμα
100 γρ. σαντιγί για την διακόσμηση
Προετοιμασία
Αλευρώνεται και λαδώνεται μία φόρμα Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-22431551102209143562016-02-19T03:14:00.003-08:002016-02-19T03:15:39.614-08:00Τούρτα σοκολάτας με μπισκότα
Υλικά
Για ένα παντεσπάνι (Πρέπει να κάνετε τρία)
4 μεγάλα ασπράδια
5 κ.σ. ζάχαρη
7 κ.σ. αλεσμένα καρύδια
1 κ.σ. αλεύρι
½ κ.γ. baking powder
Για την κρέμα
12 κροκάδια
10 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
180γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αλεσμένα μπισκότα τίπου πετιτ
250 γρ. γάλα σε σκόνη
300 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Σαντιγί και σοκολάτα για την διακόσμηση
Προετοιμασία
Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-84672259877293897792016-02-16T08:20:00.002-08:002016-02-16T08:20:47.095-08:00Κορμός με άσπρη και μαύρη σοκολάτα
Υλικά
Για το μέρος με την άσπρη σοκολάτα
120 γρ. άσπρη σοκολάτα
120 γρ. μπισκότα τύπου πέτιτ
50 ml. ζαχαρούχο γάλα
50 ml. κρέμα γάλακτος
75 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κροκάδι
Για το μέρος με την μαύρη σοκολάτα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. μπισκοτα πέτιτ
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
Προετοιμασία
Για το άσπρο μέρος
Ζεσταίνεται το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-86000684891040640962016-02-13T06:56:00.002-08:002016-02-13T06:57:34.504-08:00Τούρτα φρούτων με κεράσια και μήλα
Υλικά
Για το παντεσπάνι
1 κγ. Μήλα
5 κ.σ. ζάχαρη
5 αυγά
5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
5 κ.σ. νισεστε
5 κ.σ. αλεύρι
10 κ.σ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
3 φακελάκια βανίλια
600 γρ. κομπόστα κεράσι
3 κρέμες σαντιγί σε σκόνη για την διακόσμηση
Προετοιμασία
Καθαρίζεται τα μήλα και τα κόβεται σε ροδέλες. Βάζετε τα μήλα σε μία φόρμα Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-3185175504474561152016-02-11T23:09:00.001-08:002016-02-12T01:13:50.135-08:00Ζουμερές μπριζόλες με πατάτες και σάλτσα μανιταριών στον φούρνο
Υλικά
6 μπριζόλες χωρίς ή με κόκαλο (κατά προτίμηση)
1 κλ. Πατάτες
2 κρεμμύδια μέτριου μεγέθους
400 γρ. έτοιμη σούπα με μανιτάρια (κονσέρβα)
200 ml. γάλα
αλάτι
πιπέρι
ηλιανθέλαιο
περίπου 150 γρ. σκλυρό τυρί τύπου ένταμ
Προετοιμασία
Καθαρίζεται τις πατάτες και τις κόβεται σε μέτριου πάχους ροδέλες. Βράζεται τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά από την ώρα που θα βράση το νερό.Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-86616548106807159112016-02-11T01:06:00.002-08:002016-02-11T01:06:50.389-08:00Μπισκότα με γέμιση φράουλας για την ημέρα των ερωτευμένων
Υλικά
350-360 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. souercream ή γιαούρτη πλήρες
1 αυγό
½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. βανίλια
1 φλούδα από ένα λεμόνι
Μαρμελάδα φράουλας
Προετοιμασία
Ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνου λεία ζύμη. Τυλίγεται την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνεται στο ψυγείο για μία ώρα. Αλευρώνεται μία επιφάνεια και ανοίγεται την ζύμη με ένα Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-53325506688205850812016-02-10T06:31:00.001-08:002016-02-10T06:32:05.462-08:00 Τρούφες με καρύδια
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεσμένα μπισκότα τύπου πετίτ
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
Περίπου 150 ml. Γάλα
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή ένα φακελάκι βανίλια
Προετοιμασία
Ανακατεύεται την ζάχαρη, τα μπισκότα και τα καρύδια. Λιώνεται το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το βάζετε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύεται λίγο και προσθέτεται το γάλα και την βανίλια. Ανακατεύεται ξανά Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-76351588957103660222016-02-07T06:47:00.004-08:002016-02-07T06:47:52.629-08:00Πένες με κιμά και μπεσαμέλ στον φούρνο
Υλικά
300 γρ. μακαρόνια
1 μεγάλο κρεμμύδι
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
1 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λάδι
Θυμάρι
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
70 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
800 ml. Γάλα
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο τριμμένο
Μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση
200 γρ. σκληρό τυρί ενταμ ή άλλο
Προετοιμασία
Πρώτα προετοιμάζεται την μπεσαμέλ. Λιώνεται το βούτυρο σε μέτρια Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-64176927726463149402016-02-06T03:39:00.000-08:002016-02-06T03:39:03.965-08:00Πάστα σοκολάτας - ραφαέλοΚαι ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα σοκολατάκια ραφαέλο έστω και μία φορά? Αυτή η υπέροχη σοκολάτα συνηθίζεται να φτιάχνεται σε μορφή τρούφας. Εδώ συνδυάζομαι την υπέροχη γεύση του ινδοκάρυδου με την σοκολάτα γάλακτος, σε μορφή πάστας. Ο συνδυασμός θα σας καταπλήξει!
Yλικά
Για το παντεσπάνι
4 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. λάδι
1 baking powder
Λίγο Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-81945735568063261962016-02-05T06:37:00.000-08:002016-05-26T12:08:57.199-07:00Αλλιώτικη στριφτή POGACHA με φέτα
Μια υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα. Η μαλακή και ζουμερή ζύμη της θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή βραδύνω. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου "βαρετή" η γεύση της.
Υλικά
Για την ζύμη
900 γρ. αλεύρι
400 ml. Γάλα
2 αυγά+ 1 ασπράδι
6 κ.σ. λάδι
6 κ.σ. γιαούρτι
40 γρ. φρέσκα μαγιά
1 Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-47336823891104152752016-02-04T02:53:00.001-08:002016-02-04T02:59:38.319-08:00Πάστα ταψιού
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
6 κ.σ. (κοφτά) αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. λάδι
1 φακελάκι baking powder
Για το σιρόπι
250 ml.νερό
250 ml. Ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα
2κρέμες μορφάτ
1 ζαχαρούχο γάλα
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Προετοιμασία
Χτυπάτε τα αυγά, Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-52103112462921531162016-02-03T06:56:00.000-08:002016-02-03T07:03:37.292-08:00Κλειστή τάρτα σοκολάτας
Υλικά
Για την βάση
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη
300 γρ. αλεύρι
1 αυγό
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
20 γρ. κακάο
Για την κρέμα
400 ml. Γάλα
200 ml. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κροκάδια
45 γρ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι βανίλια
60 γρ. σοκολάτα περιεκτικότητας 70% κακάο
Προετοιμασία
Τοποθετιέται το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια να Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-46305966255708936022015-12-24T02:19:00.000-08:002015-12-24T02:19:16.580-08:00Καλά Χριστούγεννα!Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-61138961951550445562015-09-02T03:35:00.001-07:002015-09-02T03:35:59.846-07:00Μπισκοτίνα με κρέμα λεμόνι Lemon curdΜια δροσερή , γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή με μπισκότα που θα ικανοποίηση και τους πιο απαιτητικούς
Υλικά
Περίπου 600γρ. μπισκότα τύπου Petit
Για την κρέμα
200 γρ. κρέμα λεμόνι Lemon curd δείτε την συνταγή εδώ ΣΥΝΤΑΓΗ
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
500 ml. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ. σαντιγύ σε σκόνη
Για την διακόσμηση
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη και λίγο κρέμα λεμόνι
Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-26684982118317094252015-08-28T04:22:00.000-07:002015-08-28T04:22:32.878-07:00Κρέμα (άλειμμα) λεμονιού - Lemon CurdΜια υπέροχή κρέμα από λεμόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κρέμα ή ως επιπρόσθετη σε άλλες κρέμες. Μπορείτε να την συνδυάσετε με το βούτυρο, με την κρέμα γάλακτος, με τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, έτοιμες κρέμες, πουτίγκες και άλλα. Φτιάξτε υπέροχα cupcakes, κέικ , τσις κεϊκ και άλλα γλυκά και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά
φλούδα από τρία λεμόνια
300 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο
125 ml. ΧυμόAliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-74189532331741270202015-08-26T02:14:00.000-07:002015-08-26T02:19:28.141-07:00Παγωτό "Tricolore" Μια υπέροχη συνταγή που θα σας ξετρελάνει… και ποιος δεν θα ενθουσιαζόταν με ένα σπιτίσιο παγωτό ??
Υλικά
Για το κύριο μέρος
6 κροκάδια
15 γρ. κορν φλουρ (νισεστέ)
180γρ. ζάχαρη
400 ml. γάλα πλήρες
1η στρώση
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2η στρώση
1 κουταλάκι Nescafe
2 κ.σ νερό
3η στρώση
1η κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
και ακόμα
500 ml. κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Χτυπάτε τα κροκάδια, Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-86272985671900100392015-08-22T02:39:00.000-07:002015-08-22T02:39:02.811-07:00Cheesecake πορτοκάλι (Τσιζ κεϊκ)
Υλικά
Για την βάση με το μπισκότο
200 γρ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
100γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
Για την κρέμα βανίλια
450 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
100γρ. γιαούρτι
110 γρ. ζάχαρη
2 κροκάδια
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα πορτοκάλι
1 φακελάκι ζελέ σε σκόνη 75γρ. με γεύση πορτοκάλι
400ml. νερό
150ml. κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Τοποθετείται τα μπισκότα, το βούτυρο και την Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2301914795170396437.post-50135178547582437342015-08-21T04:03:00.001-07:002015-08-22T08:55:19.578-07:00Καλοκαιρινό ζελέ με κεράσια και σιμιγδάλι Ο υπέροχος συνδυασμός υλικών που έχει το ζελέ έχει ως αποτέλεσμα ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γλυκό που θα σας δροσίσει γρήγορα ,εύκολα και οικονομικά. Τι περιμένετε ? :)
Υλικά
Για το μέρος με τα βύσσινα
1 βαζάκι κομπόστα βύσσινο + 250ml. χυμό από τα κομπόστα
1 κ.σ. ζάχαρη
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη και 100 ml. νερό
400 ml. νερό
1 φακελάκι (75γρ.) ζελέ βύσσινο
Για την κρέμα με το Aliki_cyhttp://www.blogger.com/profile/13733337791069096066noreply@blogger.com0