Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα Milka



Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αυγά
4 κουτ.σούπας ζάχαρη
3 kουτ..σούπας αλεύρι
1 κουτ.σούπας κακάο
1/2 κουτ.γλυκού baking powder

Για την κρέμα

200 ml. γάλα
200 γρ.αλεσμένα πισκότα
300 γρ.καστανή ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο
200 γρ.ινδοκάρυδο
100 γρ.σοκολάτας Μilka

1 σαντιγί ή κρέμα γάλακτος
ινδοκάρυδο για διακόσμηση

Προετοιμασία


Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι,το κακάο και το baking powder. Τοποθετίστε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνεται σε προθερμαίνω φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα

Βράζετε το γάλα με την ζάχαρη και ανακατώνεται μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όσο είναι ζεστό προσθέτετε το βούτυρο, την σοκολάτα, τα μπισκότα και το ινδοκάρυδο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και όταν γίνει χλιαρή την βάζετε πάνω από το παντεσπάνι.Όταν κρυώσει τελείως βάζετε την σαντιγί και το ινδοκάριδο. Να αφήσετε το γλυκό στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν το σερβίρεται.

2 σχόλια: