Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Πίτα σφολιάτας με τυρί και πιπέρια










Υλικά

2 φιλα σφολιάτας
3 πιπεριά μετριου μεγέθους
1 ντομάτα
200 γρ.τυρί φέτα
4 κουταλια γιαούρτι στρaγγιστό
50 γρ.τριμμένο τυρί edam
μαϊντανό
λάδι
1 κροκάδι ανακατωμένο με ένα κουτάλι νερό


Προετοιμασία

Κόβετε τα πιπεριά σε κοιβούς και τα τσιγαρίζετε με λίγο λάδι, να τα αλατίσετε λίγο. Λιώνετε την φέτα και προσθέτετε το γιαούρτι, το τυρί, την ντομάτα από την οποια θα αφαιρέσετε την φλούδα και θα την κόψετε σε κοιβούς και τον μαϊντανό. Μοιράζεται σε τρία κομμάτια το φίλο σφολιάτας , αλείφετε το κάθε ένα με το μίγμα από την φέτα και σε μια άκρια βάζετε τα πιπεριά. Αφήνετε 1 cm από την άκρια για να μπορεί να ενωθεί όταν θα το τυλίξετε και να μην ξεχειλίζει το μίγμα. Όταν τελειώσετε και τα τρία φιλα φτιάχνεται μια πλεξούδα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το άλλο κομμάτι σφολιάτας η μπορείτε απλούστατα να γεμίσετε ολόκληρο το φίλο και να το τυλίξετε σε ρολο. Ανακατώνεται το κροκάδι με το νερό αλείφετε την σφολιάτα και την βάζετε να ψιθή σε προθερμαίνω φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου