Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κολοκυθόπιτα με αναρή και γιαούρτι




Υλικά

500 γρ. φύλα κρούστας για πίττες
700 γρ. κολοκύθια πράσινα (ζυγίζεται τα κολοκύθια καθαρισμένα)
600 γρ. φρέσκια αναρή αλατισμένη
200 γρ. Γιαούρτι
3 αυγά
αλάτι

150 ml. λάδι
50 ml. νερό



Για την επικάλυψη

150 γρ. γιαούρτι
1 αυγό



Προετοιμασία





Καθαρίζεται τα κολοκύθια και τα τρίβεται στο χοντρό τρίφτη. Αλατίζεται τα κολοκύθια (ένα κοφτό κουτάλι με αλάτι) και τα αφήνεται να μαλακώσουν και να βγάλουν το νερό που περιέχουν.

Ανακατεύεται το τυρί και το γιαούρτι (αν βάλλεται ανάλατη ανιαρή βάζετε και αλάτι). Μετά από μισή ώρα στραγγίζεται καλά τα κολοκύθια και τα βάζετε μέσα στο μείγμα με την αναρή και το γιαούρτι. Ενοποιείται το νερό με το λάδι.

Λαδώνεται ένα ταψί με διαστάσεις 32*23 εκατοστά. Τοποθετείται το πρώτο φύλο και το πασπαλίζεται με το λάδι και το νερό. Στην συνέχει βάζετε το επόμενο φύλο, το πασπαλίζεται με λάδι και νερό και βάζετε 7 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα τυριού. Συνεχίζεται την διαδικασία μέχρι να λείψουν τα φύλα και η γέμιση. Τα τελευταία δύο φύλα απλά τα πασπαλίζεται με το νερό και το λάδι.
Χτυπάτε τα αυγά και το γιαούρτη και προσθέτεται λίγο αλάτι. Κόβεται την πίτα και την αλείφεται με το μείγμα.
Ψήνεται την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Εξαρτάτε από τον φούρνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ :Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά τα κολοκύθια και να βγάλετε όλο το νερό που περιέχουν. Παίρνεται κάθε φορά μια μικρή ποσότητα κολοκύθια τα σφίγγεται καλά για να βγάλουν όλο το νερό που περιέχουν!

Ακόμα όλα τα φύλα πρέπει να συμπεριλήφθην στην πίτα ακόμα και αν το ταψί σας είναι πιο μικρό. Κόβεται τις γωνιές και τις βάζετε από πάνω.