Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα - Bounty cake


Δοκιμάζοντας την συνταγή αυτή, μάλλον θα καταλάβετε πως έχετε ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό για την γνωστή σοκολάτα με ινδοκάρυδο! :)




Υλικά

Για την βάση

1 μεγάλο αυγό
80 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη


Για την κρέμα

397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
180 γρ. ινδοκάρυδο
2 αυγό

Για το γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο



Προετοιμασία

Χτυπάτε με το μίξερτο βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρίσουν. Λιώνεται την σοκολάτα και την αφήνεται δύο-τρία λεπτά για να κρυώσει. Βάζετε την σοκολάτα μέσα στο βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ 2-3 λεπτά. Βάζετε το κακάο και το αλεύρι και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί.

Λαδώνεται ένα ταψί με διαστάσεις 20*20 εκατοστά και απλώνεται το μείγμα.


Ψήνεται το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι μισοψημένο.



Ενώ το μείγμα ψήνεται χτυπάτε τα αυγά και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτεται το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.




Απλώνεται το μείγμα πάνω από την βάση και τα ψήνεται ακόμα 10 λεπτά. Η κρέμα πρέπει να μένει ζουμερή.

Για το γλάσο

Λιώνεται όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνεται το γλυκό για μερικές ώρες να κρυώσει, να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Υπέροχο γλυκό με μπισκότα και νουτελα (Nutella)





Υλικά


300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

Για την κρέμα


350 ml. γάλα
250 ml.κρέμα γάλακτος
4 κροκάδια
4 κ.σ. νισαστέ
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
200 γρ. nutella

Προετοιμασία

Ανακατεύεται τα κροκάδια, την ζάχαρη, την βανίλια και το νισαστέ με λίγο γάλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. Βράζεται το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτεται το μείγμα. Βράζεται το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνεται το μείγμα από την φωτιά και προσθέτεται την nutella. Αφήνεται την κρέμα για 5 λεπτά και στήνεται το γλυκό.

Χρησιμοποιήστε μία φόρμα με διάμετρο 20*20 εκ. Βάζετε τα μπισκότα στην φόρμα χωρίς να τα βουτήξετε μέσα στο γάλα αφού η κρέμα είναι ζεστή. Τοποθετείται τα μπισκότα και από πάνω την κρέμα. Το γλυκό έχει 4 στρώσης από μπισκότα.

Αφήνεται το γλυκό 5-6 ώρες στο ψυγείο για να μαλακώσουν τα μπισκότα, να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.