Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Υπέροχο γλυκό με μπισκότα και νουτελα (Nutella)





Υλικά


300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

Για την κρέμα


350 ml. γάλα
250 ml.κρέμα γάλακτος
4 κροκάδια
4 κ.σ. νισαστέ
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
200 γρ. nutella

Προετοιμασία

Ανακατεύεται τα κροκάδια, την ζάχαρη, την βανίλια και το νισαστέ με λίγο γάλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους. Βράζεται το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτεται το μείγμα. Βράζεται το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνεται το μείγμα από την φωτιά και προσθέτεται την nutella. Αφήνεται την κρέμα για 5 λεπτά και στήνεται το γλυκό.

Χρησιμοποιήστε μία φόρμα με διάμετρο 20*20 εκ. Βάζετε τα μπισκότα στην φόρμα χωρίς να τα βουτήξετε μέσα στο γάλα αφού η κρέμα είναι ζεστή. Τοποθετείται τα μπισκότα και από πάνω την κρέμα. Το γλυκό έχει 4 στρώσης από μπισκότα.

Αφήνεται το γλυκό 5-6 ώρες στο ψυγείο για να μαλακώσουν τα μπισκότα, να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.

3 σχόλια:

  1. Κυρια Αλικη την κρεμα γαλακτος ποτε την βαζουμε στο υπεροχο γλυκο σας που απο εμφανιση ειναι τελειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστω πολυ .Θα ηθελα να ρωτησω αν το μπλοκ σας απο σερβικα μπορω να το βρω στα ελληνικα κ παλι σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή