Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Οικονομικά Φαγητά - Διαφορετικά λαζάνια πατάτας




Υλικά

1,5 κλ. πατάτες
200 γρ. ζαμπόν
100 μλ. λάδι
3 γεμάτα κ.σ. αλεύρι
700 μλ. γάλα
αλάτι,πιπέρι

Προετοιμασία



Ξεφλουδίζετε την πατάτα και την βάζετε να βράσει όπως είναι.

Για την μπεσαμέλ

Βράζετε το λάδι, προσθέτετε το αλεύρι και το ψήνετε για μερικά λεπτά.Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και ανακατώνετε συνεχώς.Βάζετε αλάτι και πιπέρι και την βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις φύγετε την μπασαμέλ άπω την φωτιά προσθέτετε μέσα το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Κόβετε την βρασμένη πατάτα σε μέτριου πάχους ροδέλες και την τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρέξ. Αλατώνετε της πατάτες κατά προτίμηση. Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω και τοποθετείτε ακόμα μια σειρά από πατάτες. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο σους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

1 σχόλιο: