Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ουγγαρέζικο Γκούλας


Υλικά

1 κλ. Βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
500 γρ. κρεμμύδι
300 ml. Ντοματοχυμό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml. Λάδι
2 φύλα δάφνης
1 κ.σ. γλυκό πιπέρι
½ κ.σ. καυτό πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. maggi σε σκόνη
Πιπέρι, αλάτι
Περίπου 3 ποτήρια νερό


Προετοιμασία




Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι (μην χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ), και το τσιγαρίζεται σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας σταδιακά. Είναι σημαντικό να τσιγαριστή καλά το κρεμμύδι επειδή από αυτό θα εξαρτηθεί η πυκνότητα της σάλτσας.

Προσθέτετε το κρέας και βάζετε το αλάτι, το πιπέρι, το πελτέ ντομάτας, την maggi και την γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε το ντοματοχυμό, την ζάχαρη και τα τσιγαρίζετε ακόμα λίγα λεπτά ανακατεύοντας πιο συχνά. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να καλύψετε το κρέας και τα φύλα δάφνης και αφήνετε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει για 1.5 ώρα μπορεί και περισσότερο. Εξαρτάτε από το είδος του κρέατος.

Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το φαγητό και προσέχετε να έχει αρκετό νερό για την σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετό προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Σε καμία περίπτωση δεν προσθέτετε νερό τα τελευταία 20 λεπτά επειδή το φαγητό δεν θα έχει την γεύση και την υφή που πρέπει.

Για το κάθε φαγητό είναι σημαντική η πείρα. Δεν χρειάζεται να βλέπετε την ώρα και τα ml. Απλά να βλέπετε και να δοκιμάζετε το φαγητό σας για να το προσαρμόσετε στην γεύση σας.


4 σχόλια:

  1. το ψωμακι αλικη μου το ψωμακι δεν βλεπω να βουτηξω στη σαλτσουλα.απλα τελειο.μετα απο την χθεσινη μηλοπιττα ανεπαναληπτη λεω.ε αυτο το πιατο με αποτελειωσε.καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλικη μου γεια σου.εκανα σημερα τη μηλοπιττα σου.αυτη την ωρα στεγνωνει στο φουρνο.ομως συναντησα δυσκολιες.για την βαση ενω αναφερεις 200γρ,βουτρο στην εκτελεση δεν το λες.απο μονη μου το ελοιωσα και το προσθεσα.δεν ξερω αν εκανα καλα αλλα ετσι ανακατευοταν καλυτερα.οπως επισης ποση ωρα να στεγνωσει η μαρεγκα.;και εγινε αρκετα παχια η στρωση με τα 8 ασπραδια για το σκευος που αναφερεις.ετσι επρεπε;περιμενω απαντησεις.φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Litsa mou, metafrasis kamni h kori mou, ego den grafo poli kala, kai etsi ginoun mikra lathi. :)
    Voutiro htipas me zahari kai krokadia, opos gia zimi gia ales milopites, den to lionis.
    Marenga den ine pahi, opote valis karidia kai anakatevis mazi hani arketa ongo, kai akoma opote psineste. Elipizo oti se voitisa. Ego perimeno fotografies kai entiposis pos sas arese? Filia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλικι μου.εγινε καλη εστω και αν δεν την εκανα σωστα.πολυ ωραια γευση.δεν πειραζει που δεν γραφεις πολυ καλα.εγω σε καταλαβαινω μια χαρα ετσι που γραφεις.δηστυχως δεν μπορω να στειλω φωτο.δεν εχω δικο μου σαιτ.εχεις δικιο η μαρεγκα ηταν πολυ καλη και οχι πολλη.σε ευχαριστω.θα τα λεμε.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή