Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Σοκολατένιες καρδίες










Για την ζύμη

170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι
 45 γρ. κακάο
230 γρ. ζάχαρη
    1 αυγό
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
1 κουτ. σούπας γάλα
λίγη κόκκινη ζάχαρη
Για την κρέμα
120 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml. Κρέμα γάλακτος
1 κουτ. Σούπας ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία



Για την ζύμη

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για να γίνουν ένα λείο μείγμα. Τυλίγετε την ζύμη σας σε μεμβράνη και την αφήνετε μια ώρα στο ψυγείο.
 Ανοίγετε την ζύμη σας  σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι  να έχει πάχος περίπου 2 χιλ. και κόβετε με μια φόρμα σε σχήμα καρδίας τα μπισκοτάκια σας. Τοποθετίτε τα μπισκοτάκια σε ταψί  αφού πρώτα βάλετε χαρτί ψησίματος, ρίχνετε από πάνο χρωματιστή ζάχαρη και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Για την γέμιση

Ενώνετε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος είτε στον ατμό είτε βάζοντας τα στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατώνετε καλά το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου