Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Σερβικη Gibanica - Τυρόπιτα με αυγά και γιαούρτι









Υλικά

500 gr. λεπτά φιλα (μπακλαβά)
350 έως 500 gr. φρέσκια αναρή
100 ml. γιαούρτι
100 ml. αεριούχο νερό
4 αυγά
100 ml. λάδι
αλάτι

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα αυγά , το γιαούρτι και το αεριούχο νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι. Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε το ένα τρίτο τον φίλων, αλλα το κάθε φίλο ξεχωριστά και τα πασπαλίζετε με ζεστό λάδι.Στην συνεχεια βάζουμε το μισό τυρί και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Κόβετε την τυρόπιτα με κοφτό μαχαίρι και πασπαλίζετε το πάνω φίλο με ζεστό λάδι και το περιχύνετε με τα αβγά. Ψήνεται την τυρόπιτα για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου