Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Cheesecake (τσιζκέικ ) σοκολάτας

























Υλικά

Για την βάση

250 gr. μπισκότα Digestive με σοκολάτα (εγώ έβαλα 150 gr. Digestive και 100 gr. μπισκότα με κρέμα σοκολάτας)
50 gr. λιομένο βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας

400 gr. τυρί κρέμα Philadelphia
250 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
100 gr. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος

Για την άσπρη κρέμα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγάτο
150 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Προετοιμασία

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Πρωτού τα βάλουμε στο μπλέντερ τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να μη μας λιώσουν. Προσθέτουμε το λιομένο βούτιρο τα ανακατώνουμε και τοποθετούμε το μίγμα σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm στο οποιο θα ψήσουμε το γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα σοκολάτας.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ανακατώνουμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατώνουμε Στην συνέχεια προσθέτουμε την λιομένη σοκολάτα και ανακατώνουμε σιγά σιγά. Στο τέλος προσθέτουμε την αχτύπητη κρέμα γαλάκος. Τα ανακατώνουμε όλα μαζί και βάζουμε το μίγμα μας πάνω από το μίγμα τον μπισκότον. Τοποθετούμε την φόρμα σε άλλο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο, τον οποιο έχουμε προθερμάνει, σε 140 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το ξεκολλάμε άμεσος από την φόρμα με ένα μαχαίρι και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Επειδή το Cheesecake δεν έχει αλεύρι μπορεί να σας φανεί άψητο στην μέση αλλα έτσι πρέπει να είναι.

Αν σας σπάσει από πάνω όταν είναι χλιαρό να το ενώσετε με ένα μαχέρι και να το ισιώσετε, όταν θα βάλετε την άσπρη κρέμα από πάνω δεν θα φαίνεται καθόλου. Όταν κρυώσει καλά θα μπορείτε να το κόψετε άφοβα.

Για την άσπρη κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι. Τα ανακατέυουμε και το αλείφουμε στο cheesecake. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες για να κρυώσει καλά.

Η διακόσμηση μπορεί να γίνει με τριμμένη σοκολάτα,κακάο η ότι άλλο προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου