Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκοτάκια ρολό με Nutella



































Υλικά


230 γρ. βούτυρο

130 γρ. ζάχρη άχνη

2 μεγάλους κρόκους

1 φακελάκι βανίλια

300 γρ. αλεύρι

λίγο αλάτι

150 γρ. nutella


Προετοιμασία

Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφράτα (Περίπου 3 λεπτά). Προσθέτετε τους κρόκους και τν βανίλια και τα χτυπάτε με γρήγορη ταχύτητα ακόμα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και κάνετε ένα λεία ζύμη.  Εγώ τα χτυπώ με το εξάρτημα για την ζύμη. Μιράζετε την ζήμη σε δύο ίσα μέροι, τυλίγετε τες σε μεμβράνι και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.



Ρίχνετε λίγο αλεύρι πάνω σε χαρτί ψησίματος και ανοίγετε το ένα μέρος της ζύμης σε διαστάσεις 22*28. Αλείφετε την ζύμη με λεπτή στρώση nutella. Τυλίγεται προσεκτικά την ζύμη σε ρολό με την βοήθεια του χαρτιού. Τυλίγεται το ρολό στο χαρτί και το αφήνετε για 15 λεπτά στην κατάψυξη  Το ίδιο πράγμα κάνετε το με το άλλο μέρος της ζύμης.

Όταν κρυώσει η ζύμη κόβετε το γλυκό σε κομμάτια πάχους 6-7 mm.. Τοποθετείτε τα μπισκοτάκια σε τα σε ταψί αφού βάλετε προηγουμένως χαρτί ψησίματος  Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο γύρο στα 10-12 λεπτά. Μόλις πάρουν καφέ χρώμα στης άκριες βγάζετε τα μπισκότα. Αφήνετε αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκοτάκια γιατί φουσκώνουν αρκετά.

Θα πάρετε περίπου 56 μπισκοτάκια.

3 σχόλια:

  1. Αλίκη, νομίζω πως τα παιδιά μου θα ξετρελαθούν με αυτά σου τα μπισκοτάκια!


    Εμείς προτιμούμε μερεντούλα, δεν πειράζει, έτσι;;!
    xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :D Στέλλα ορίστε...

    Eυχαριστώ πόλη και στις δυο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή