Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα Σεράνο




Υλικά

Για παντεσπάνι

125 γρ.Αλεύρι
5 αυγά
125 γρ.Ζάχαρη
20 γρ.κακάο

Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό

Για την κρέμα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
3 ασπράδια
180 γρ.Ζάχαρη
40 γρ.Νερό

Προετοιμασία





Χτυπάτε καλά τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το κακάο ανακατεύοντας ελαφρός. Αλευρώνετε και λαδώνετε μία φόρμα ψησίματος με διάμετρο 24 εκ. και βάζετε το μείγμα. Ψήνετε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Για το σιρόπι
Βράζετε την ζάχαρη και το νερό για 2 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα

Βάζετε την ζάχαρη στο νερό και τα αφήνετε να βράσουν. Όταν βράσει η ζάχαρη χαμηλώνετε λίγο την θερμοκρασία και την αφήνετε να βράζει και άλλο επειδή η κατάλληλη θερμοκρασία που χρειάζεται είναι περίπου 125 βαθμοί.
Όσο βράζει το σιρόπι χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Σιγά σιγά προσθέτετε το βραστό σιρόπι μέσα στα ασπράδια χωρίς να σταματήσετε να τα χτυπάτε σε γρήγορη ταχύτητα. Όταν βάλετε όλο το σιρόπι χτυπάτε το μείγμα ακόμα 3-4 λεπτά. Με την διαδικασία αυτή θα πάρετε ένα σφιχτό μείγμα από ασπράδια.
Προσθέτετε στο μείγμα την λιωμένη σοκολάτα η οποία πρέπει να είναι χλιαρή, χτυπώντας συνεχώς το μείγμα.
Όταν προσθέσετε την σοκολάτα ολόκληρο το μείγμα θα πέσει λίγο αλά μην σας ανησυχήσει αυτό έτσι πρέπει να γίνει. Όταν κρυώσει αυτό το μείγμα προσθέτετε μέσα την σφιχτά χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.
Αφήνετε την κρέμα μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει πριν να αρχίσετε να στήνετε το γλυκό.

Διαδικασία στησίματος της Τούρτας.
Βγάζετε το παντεσπάνι από την φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει κόβετε οριζόντια το παντεσπάνι σας για να πάρετε τρία πιο λεπτά παντεσπάνια.
Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι στην φόρμα και του βάζετε πολύ σιρόπι. Περιχύνετε το παντεσπάνι με την κρέμα ,βάζετε το δεύτερο παντεσπάνι και βάζετε την κρέμα όπως επίσης και το τρίτο τελειώνοντας με την κρέμα. Βάζετε την τούρτα για 3-4 ώρες στο ψυγείο και την διακοσμείται κατά προτίμηση.



4 σχόλια:

  1. χρονια πολλα και καλες γιορτες.φιλια στην ομορφη κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρονια πολλα με υγεια ευτυχια και χαρα.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλίκη καλησπέρα ,βρήκα τυχαία το blog σου, και μου άρεσαν πολύ οι τούρτες!!
    Σε προτείνω, όπως με πρότειναν φίλοι bloger για ένα εικονικό βραβείο που μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε με περισσότερους αναγνώστες, αρκεί να επισκεφτείς το blog μου
    maxistinkouzina.blogspot.gr/2015/01/liebster-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή