Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κις Λορέν




Κις Λορεν

Για την ζύμη

250 γρ. αλεύρι
125 γρ. κρύο βούτιρο
1 αυγό
2 κ.σ. πολύ κρύο νερό
Λίγο αλάτι

Για την γέμιση

250 γρ. μπέικων κομμένο σε μικρούς κύβους
220 γρ. σκληρό τυρί ένταμ (ή άλλο κατά προτίμηση)
4 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος
2 γεμάτα κουτάλια σούπας sour cream
Λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Προετοιμασία


Για να έχετε μια τραγανή ζύμη δεν πρέπει να ανακατώνετε την ζύμη πολύ ώρα! Κόβεται το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάτε για λίγο στο μπλέντερ αλά να μην γίνει μια ομοιογενή μαζί αλά να είναι μια θρυμματιστεί ζύμη. Βάζετε την ζύμη σε μια ίσια επιφάνεια και με λίγες κινήσεις της δίνεται το σχήμα μπάλας. Τυλίγεται την ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνεται για μισή ώρα στο ψυγείο.
Κόβετε το μπέικων σε μικρούς κύβους και το τσιγαρίζεται για λίγα λεπτά. Αν αφήσει λάδι το μπέικων το στραγγίζεται. Ανακατεύεται το αυγό, το sour cream,λίγο αλάτι και το πιπέρι.
Λαδώνεται ένα πυρέξ με διάμετρο 26 εκ. Ανοίγεται το φύλο και το βάζετε στη πυρέξ έτσι ώστε να έχετε ζύμη στο περίγυρο- περίπου 4 εκ.. Τρυπάτε λίγο την ζύμη με ένα πιρούνι. Βάζετε το μπέικων, στην συνέχεια το τριμμένο τυρί και το περιχύνεται με το μείγμα κρέμας γάλακτος, των αυγών και του sour cream.


Ψήνεται το Κις Λορέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

2 σχόλια:

  1. καλησπερα.πειρασμο επρεπε να λεει η αναρτηση.και ειμαι ακομη σε διατροφη.το ποδηλατο τοσο ομορφο.λατρευω αυτο τοπρασινο χρωμα.και η αυλοπορτα.τι ναπω;.οταν το γουστο περισσευει.να ειστε καλα και να τα απολαμβανεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή