Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κρέμα φράουλας με τρεις στρόσεις





Υλικά

2 φακελάκια πουτίγκα φράουλας (δείτε την φωτογραφία)
600 ml. γάλα
7 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. γιαούρτι

500 ml. κρέμα γάλακτος
400 γρ. φράουλες
5 κ.σ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη+ 100 ml. νερό

2 φακελάκια σαντιγί
περίπου 200 γρ. μπισκότα petit για την βάση

Προετοιμασία

Βράζετε την πουτίγκα και όσο ακόμα είναι ζεστή προσθέτετε το γιαούρτι και τα ανακατώνετε.
Βάζετε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά για να φουσκώσει και στην συνέχεια την βράζετε για να λιώσει.
Λιώνετε της φράουλες στο μπλέντερ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να σφίξουν καλά και βάζετε μέσα της φράουλες και τα ανακατώνετε. Προσθέτετε την λιωμένη ζελατίνη και τα ανακατώνετε ξανά.

Βουτάτε τα μπισκότα στο γάλα και τα βάζετε για την βάση και από πάνω βάζετε την πουτίγκα. Όταν κρυώσει βάζετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και της φράουλες. Αφήνετε το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο. Στο τέλος τοποθετείτε την σαντιγί.

4 σχόλια: