Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μους λευκή σοκολάτας με φράουλες





Υλικά

1 λ. κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
500 ml. γάλα
150 γρ. ζάχαρη,
1 φακελάκι βανίλια,
150 γρ. άσπρη σοκολάτα,
15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη + 100 ml. νερό

300 γρ. φράουλες
3 κ.σ. ζάχαρη
Περίπου 100 γρ. μπισκότα τύπου πετίτε βουτηγμένα στο γάλα




Προετοιμασία


Πρώτα ετιμάζεται τα μείγματα που πρέπει να κρυώσουν.

Βάζετε την ζελατίνη στο νερό και την αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Βράζεται το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια και τα απομακρύνεται από την φωτιά.
Ζεστάνετε την ζελατίνη για δέκα δευτερόλεπτα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, την βάζετε στο γάλα και ανακατεύετε. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξη (περίπου πυκνότητα του μελιού).
Λιώνετε τις φράουλες στο μπλέντερ, προσθέτεται ζάχαρη και τα βράζετε για 2-3 λεπτά. Αφαιρείτε το υγρό από τις φράουλες αλλά μην τις λιώσετε και μην τες ανακατεύετε για να φύγει όλο το υγρό! (Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κόσκινο) Πρέπει να πάρετε ένα μέτριου πυκνότητας μείγμα. Αφήνετε τις φράουλες σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσουν.
Σε ένα βαθουλό σκεύος με βάθος 20*30 βάζετε μία σειρά μπισκότα τύπου πετίτ.


Όταν και τα δύο μείγματα είναι κρύα σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα έσφιξε όσο χρειάζεται, χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου.



Μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος προσθέτεται το μείγμα γάλακτος  και τα χτυπάτε όλα μαζί για ακόμα 1 λεπτό.  Χωρίζεται το 1/3 από το μείγμα και προσθέτεται τις φράουλες. Περιχύνετε τα μπισκότα με το μείγμα και τα αφήνεται για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Λιώνεται την σοκολάτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνετε την σοκολάτα για 2-3 λεπτά να κρυώσει, την προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ. Βάζετε την κρέμα πάνω από το μείγμα με τις φράουλες και τα αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξουν και να ενωθούν οι γεύσης.

Μπορείτε να το διακοσμήσετε το γλυκό με σαντιγί ή φράουλες. Εγώ προτιμώ το ζελέ φράουλας.