Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Κουραμπιέδες


Υλικά για 35 κουραμπιέδες

150 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. Φυτικό βούτυρο
80 γρ. Ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. άρωμα βανίλιας
½ μπέικιν πάουντερ
80 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια
320 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις


Προετοιμασία

Χτυπάτε το βούτυρο (κανονικό και φυτικό) και την ζάχαρη άχνη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κονιάκ και την βανίλια, ανακατεύετε το μείγμα και προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουδερ και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να πάρετε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Όταν κρυώσει η ζύμη φτιάχνετε μπαλάκια περίπου 20 γρ. το καθένα και τα τοποθετείτε στο ταψί όπου προηγουμένως βάζετε χαρτί ψησίματος, με απόσταση περίπου 4-5 εκ. μεταξύ τους. Ψήνετε τους κουραμπιέδες στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Βγάζετε τους κουραμπιέδες όταν ροδοκοκκινίσουν.

Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν προτού τους μετακινήσετε για να μην διαλυθούν. Όταν κρυώσουν πασπαλίζετε τους κουραμπιέδες με την ζάχαρη άχνη.
Μην σας ανησυχήσει αν οι κουραμπιέδες σπάσουν λίγο κατά το ψήσιμο. Όταν βάλετε την ζάχαρη άχνη δεν θα φαίνετε καθόλου.

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Τσiζκεικ με μορτίζες (Cheesecake με Maltesers)


Υλικά

Για την βάση

170 γρ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
70 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
500 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. άσπρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
100 γρ. μορτίζες (Maltesers)

Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε
300 ml. κρέμα γάλακτος, μορτίζες (Μaltesers) και λίγη λιωμένη σοκολάτα


Προετοιμασία

Ετοιμάστε μία φόρμα με διάμετρο 20 εκ.

Ενώνετε μαζί τα αλεσμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, απλώνετε την βάση και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να προετοιμάσετε την κρέμα.

Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουν πυκνότητα περίπου όπως το μέλι. Προσθέτετε το τυρί, ανακατέψετε τα υλικά και προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάτε για λίγο όλα τα υλικά για να πάρετε μια λεία κρέμα. Θρυμματίζετε τα σοκολατακια (προσοχή να μην τα λιώσετε τελείως) , τα προσθέτετε στην κρέμα. Ανακατώνετε την κρέμα και την βάζετε πάνω από την βάση. Αφήνετε το τσιζκεικ στο ψυγείο για 5-6 ώρες για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.

Βγάζετε το τσιζκεικ από την φόρμα και το διακοσμείτε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή με σαντιγί, με τα σοκολατακια και την άσπρη σοκολάτα.

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Μπουγάτσα



Υλικά

450 γρ. φύλα του μπακλαβά
150 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

1.5 λίτρα γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι
200-250 γρ. ζάχαρη (εξαρτάτε από την προτίμηση σας)
2 φακελάκια βανίλια
Λίγο αλάτι
2 Γεμάτα κουτάλια βούτυρο

Για την διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη


Προετοιμασία


Βράζετε την ζάχαρη και το γάλα. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, την βανίλια και το αλάτι και τα βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να βράσει το σιμιγδάλι. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατώνετε καλά την κρέμα για να γίνει μια λεία κρέμα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνετε ένα βαθύ ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ.. Βάζετε τα φύλα στο ταψί τοποθετώντας τα ένα ένα και αλείφετε το κάθε φίλο με το βούτυρο. Τα φύλα τοποθετούνται έτσι ώστε να εξέχουν από όλες της πλευρές για να μπορείτε μετά να κλίσετε την μπουγάτσα και να μην ξεχειλίσει (φωτογραφία). Βάζετε την κρέμα πάνω από τα φύλα και στην συνέχεια τυλίγετε την κρέμα με τα φύλα και πάλι αλείφοντας τα, ακόμα και το πάνω φύλο.
Ψήνετε την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Κόβετε την μπουγάτσα και όταν κρυώσει λίγο της βάζετε ζάχαρη άχνη.

tips:
Όταν λιώσει το βούτυρο το στραγγίζετε για να φύγει η πρωτεΐνη η οποία δεν χρειάζεται. Αλείφετε την μπουγάτσα μόνο με καθαρό βούτυρο για να είναι πιο τραγανή.