Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα με μπισκότο και μαρέγκα καραμέλας




Υλικά

Για την βάση

6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.σ. baking powder

Για την κρέμα

250 γρ. βούτιρο
300 γρ. αλεσμένα μπισκότα
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
6 κροκάδια
150 ml. Χυμό ροδάκινο
200 γρ. ζάχρη

Για την μαρέγκα με γεύση καραμέλα θα χρειαστείτε:

6 ασπράδια
12 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. ζάχαρη για την καραμέλα

Προετοιμασία

Για την βάση- Χτυπάτε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε τα καρύδια ανακατεύοντας απαλά το μείγμα και στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το baking powder . Ψήνετε την βάση σε φόρμα με διάμετρο 27 εκ για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν ψηθεί βάση την βγάζετε από την φόρμα και την αφήνετε να κρυώσει

Για την κρέμα- Χτυπάτε τα κροκάδια και την ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι να γίνουν αρκετά πηχτό μείγμα. Τα αφήνετε για ακόμα 5 λεπτά σε μπεν μαρί και τα ανακατεύετε απαλά. Απομακρύνετε το μείγμα από τον ατμό και το αφήνετε να κρυώσει.

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε το κρύο μείγμα από κροκάδια, τα καρύδια, τα μπισκότα και τον χυμό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα απλώνετε στην κρύα βάση.

Στο τέλος προετοιμάζετε την μαρέγκα για την διακόσμηση

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στην αρχή εγώ χτυπάω τα ασπράδια για 2-3 λετά και στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζω μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα.

Στο τέλος προετοιμάζετε την μαρέγκα για την διακόσμηση

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στην αρχή εγώ χτυπάω τα ασπράδια για 2-3 λετά και στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζω μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα.
Βάζετε 6 κ.σ ζάχαρη για να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Πρέπει να προσέχετε να μην κρούσει η καραμέλα, να δουλεύετε σε μέτρια θερμοκρασία. Όσο η καραμέλα είναι ζεστή την βάζετε σιγά σιγά στην μαρέγκα και τα χτυπάτε σε γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ. Όταν βάλετε όλη την καραμέλα χτυπάτε την μαρέγκα για ακόμα 2-3 λεπτά και αμέσως την βάζετε πάνω από την τούρτα.

Όταν κάνω αυτή την τούρτα ετοιμάζω την βάση και την κρέμα από την προηγούμενη μέρα και την δεύτερη μέρα κάνω και βάζω την μαρέγκα.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο



Υλικά

800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
2 αυγά
250 γρ. σκληρό τυρί ενταμ ή άλλο τυρί
2-3 κ.σ. αλεύρι
250 ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι για το ταψί

Προετοιμασία

Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάτε λίγο. Το φιλέτο δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Αλατίζετε και πιπερώνετε τα φιλέτα στην συνέχεια τα βουτάτε στο αλεύρι, το αυγό και στο τέλος σε τυρί τριμμένο σε ψιλό τρίφτη. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα ταψί με λίγο λάδι και τα περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κις Λορέν




Κις Λορεν

Για την ζύμη

250 γρ. αλεύρι
125 γρ. κρύο βούτιρο
1 αυγό
2 κ.σ. πολύ κρύο νερό
Λίγο αλάτι

Για την γέμιση

250 γρ. μπέικων κομμένο σε μικρούς κύβους
220 γρ. σκληρό τυρί ένταμ (ή άλλο κατά προτίμηση)
4 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος
2 γεμάτα κουτάλια σούπας sour cream
Λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Προετοιμασία


Για να έχετε μια τραγανή ζύμη δεν πρέπει να ανακατώνετε την ζύμη πολύ ώρα! Κόβεται το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάτε για λίγο στο μπλέντερ αλά να μην γίνει μια ομοιογενή μαζί αλά να είναι μια θρυμματιστεί ζύμη. Βάζετε την ζύμη σε μια ίσια επιφάνεια και με λίγες κινήσεις της δίνεται το σχήμα μπάλας. Τυλίγεται την ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνεται για μισή ώρα στο ψυγείο.
Κόβετε το μπέικων σε μικρούς κύβους και το τσιγαρίζεται για λίγα λεπτά. Αν αφήσει λάδι το μπέικων το στραγγίζεται. Ανακατεύεται το αυγό, το sour cream,λίγο αλάτι και το πιπέρι.
Λαδώνεται ένα πυρέξ με διάμετρο 26 εκ. Ανοίγεται το φύλο και το βάζετε στη πυρέξ έτσι ώστε να έχετε ζύμη στο περίγυρο- περίπου 4 εκ.. Τρυπάτε λίγο την ζύμη με ένα πιρούνι. Βάζετε το μπέικων, στην συνέχεια το τριμμένο τυρί και το περιχύνεται με το μείγμα κρέμας γάλακτος, των αυγών και του sour cream.


Ψήνεται το Κις Λορέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μπανάνα σπλιτ -Banana split - cake



Υλικά

Για την βάση-150 γρ. μπισκότα πετιτ


Για την 1η κρέμα

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
300 ml. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Για την 2η κρέμα

2 φακελάκια 'Ανθος Αραβοσίτου Στιγμής

550 ml. Γάλα
300 ml. Κρέμα γάλακτος

και ακόμα
κομπόστα ανανά (4 ρόδες ανανά)
4 μπανάνες

Χτυπημένη και καταψυγμένη φρέσκια κρέμα
λίγο λιωμένη σοκολάτα
γλυκό κεράσι


Προετοιμασία

Μέσα σε μια φόρμα 23*32 εκ. τοποθετείται μπισκότα βουτηγμένα σε λίγο γάλα για την βάση.

1η Κρέμα
Χτυπάτε 300 ml. κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μέχρι να πήξουν (περίπου πυκνότητα γιαουρτιού). Προσθέτεται το τυρί κρέμα, την βανίλια και τα ανακατεύεται. Βάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Από πάνω τοποθετείται τα κομπόστα ανανά κομμένα σε μικρά κομματάκια και την μπανάνα κομμένη σε φέτες.

2η κρέμα

Βάζετε το άνθος αραβοσίτου μέσα στο γάλα και το χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Προσθέτεται την σφιχτά χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατώνεται την κρέμα και την περιχύνεται πάνω από τα φρούτα. Δεν πρέπει να σας ανησυχήσει το ότι το άνθος αραβοσίτου δεν θα σφίξει πολύ όσο το χτυπάτε επειδή θα σφίξει μετά από λίγη ώρα.

Αφήνεται το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει το γλυκό και να ενωθούν οι γεύσεις .
Διακοσμήστε το γλυκό με καταψυγμένη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, με λιωμένη σοκολάτα, με φέτες μπανάνας και το γλυκό κερασιού.