Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Cheesecake με αμύγδαλα και κεράσια



Υλικά

Για την βάση
150 γρ. αλεσμένα μπισκότα . Εγώ έχω βάλει 75γρ. petit και 75 γρ. Digestive
75 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
240 γρ. Ζάχαρη
1 κ.σ.κορν φλάουρ
120 γρ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
125 ml. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
100 γρ. Αλεσμένα αμύγδαλα
μερικές σταγόνες άρωμα αμυγδάλου
1 κ.γ butterscotch. άρωμα ή άρωμα βανίλιας

Ακόμα
300 γρ. κομπόστα κεράσια ή φρέσκα κεράσια

Προετοιμασία



Προετοιμάζετε μια φόρμα με διάμετρο 20 εκ.
Αλέθεται τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Βάζετε την βάση να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνεται την βάσει να κρυώσει και βάζετε τα κεράσια σε όλη την επιφάνεια.

Για την κρέμα

Χτυπάτε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτεται το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεται την κρέμα δύο τρεις φορές .Προσθέτεται δύο αυγά ανακατώνεται λίγο και προσθέτεται τα υπόλοιπα δύο. Στο τέλος προσθέτεται τα αμύγδαλα και τα αρώματα.
Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύεται λίγο την κρέμα και με αργή ταχύτητα για να μην μπει πολύς αέρας στην κρέμα.
Βάζετε την κρέμα πάνω από τα κεράσια. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να βάζετε σιγά σιγά την κρέμα για να μην ανεβούν στην επιφάνεια τα κεράσια. Ψήνεται το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά. Μπορεί στην μέση να σας φανεί λίγο ωμό το γλυκό αλλά θα είναι έτοιμο και όταν κρυώσει θα σφίξει. Μόλις βγάλετε το cheesecake από τον φούρνο με ένα μαχαιράκι ξεκολλήστε το από την φόρμα για να μην σας σπάσει όταν θα κρυώνει.
Αφήνετε το γλυκό ςτην φόρμα στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Όταν κρυώσει καλά το γλυκό αφαιρείται το περίγυρο τις φόρμας και το διακοσμείται κατά προτίμηση.