Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Chocolate banoffee pie





Υλικά

Για την βάση

250 γρ. μπισκότα Digestive
125 γρ. βούτιρο
2 κ.σ. κακάο
1 φακελάκι βανίλια

Για την κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
100 γρ. βούτιρο
50 γρ. Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. Μαύρη ζάχαρη (dark brown soft sugar)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2-3 μπανάνες
400 ml. κρέμα γάλακτος
Περίπου 150 γρ. άσπρη σοκολάτα για την διακόσμηση

Προετοιμασία


Προετοιμάζετε μία φόρμα με διάμετρο 20 εκ.

Για την βάση

Λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε μαζί με τα αλεσμένα μπισκότα, το κακάο και την βανίλια. Απλώνετε το μείγμα στην φόρμα και στο περίγυρο σε ύψος περίπου 5-6 εκατοστών. Αφήνετε την βάση να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα με διπλό πάτο λιώνετε το βούτυρο με την άσπρη και την μαύρη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά. Ανακατώνετε το μείγμα μέχρι να λιώσει η και γίνει λείο. Προσθέτεται το ζαχαρούχο γάλα και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά ανακατώνοντας απαλά. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το ζαχαρούχο γάλα θέλει πολύ προσοχή και αν δεν έχετε το κατάλληλο σκεύος να το βράσετε στον ατμό για περίπου 15 λεπτά. Όταν βράσει το μείγμα το αφαιρείται από την φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και το ανακατώνετε για να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.

Στην βάση τοποθετείται τις μπανάνες, απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνια και από πάνω βάζετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Άσπρος πιρασμός με φράουλες και Oreo



Υλικά

Για την βάση

250 γρ. αλεσμένα μπισκότα Oreo
80 γρ. βούτυρο


Για την κρέμα

250 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
120 γρ. άσπρη σοκολάτα
250 ml. Κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
10 γρ. ζελατίνη+ 4κ.σ. νερό

Προετοιμασία

Προετοιμάζετε μία φόρμα με διαστάσεις 20*20 εκ. βάζοντας μια ασημόκολα για να μπορεί να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το γλυκό.
Ενώνετε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα βάζετε στην βάση της φόρμας και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Αφήνεται την βάση στην κατάψυξη για να σφίξει.
Βάζετε 4 κουταλιές νερό σε ένα μπολάκι και ραντίζετε τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει και την ζεσταίνετε λίγο για να λιώσει. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος. Ενώνετε το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα .Προσθέτετε την σοκολάτα και τα χτυπάτε ακόμα λίγο με το μίξερ. Στην συνέχει προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ζελατίνη και τα ανακατώνετε ελαφρός. Τοποθετείτε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, βάζετε από πάνω τις φράουλες και στην συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνετε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξη η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.