Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Γλυκό σοκαλάτας με καρύδια





Υλικά

8 κροκάδια + 125γρ. ζάχαρη
8 ασπράδια + 125γρ. ζάχαρη
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
150. γρ. αλεσμένα μπισκότα

2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα κροκάδια και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και τα βράζετε σε ατμό για 15 λεπτά. Σπάζετε την σοκολάτα σε κύβους και την προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύετε για να λιώσει. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.

Χτυπάτε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε το μείγμα με την σοκολάτα και χτυπάτε καλά όλα τα υλικά. Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρίσει και το προσθέτετε στο μείγμα με την μαρέγκα μαζί με τα καρύδια. Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά.

Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διαστάσεις 27*23 εκ. Χωρίζετε το προηγούμενο μείγμα (Περίπου 12 γεμάτα κουτάλια) και τα βάζετε στην φόρμα. Ψήνετε την βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα στο μείγμα που σας έχει μείνει και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει. Απλώνετε το μείγμα πάνω από την βάση και από πάνω τοποθετείται την σαντιγή. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει.


Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

" Kasato" τουρτα - χωρίς ψήσιμο






Υλικά
500 γρ. σπασμένα μπισκότα Petit
400 ml. Γάλα
4 κροκάδια + 4 κ.σ.ζάχαρη
150 γρ. αλεσμένα+ 50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
120 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
120 γρ. σταφιδάκια
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 φακελάκια βανίλια σε σκόνη
250 γρ.βούτιρο + 200 γρ. ζάχαρη άχνη



Προετοιμασία

Αν τα αποξηραμένα βερίκοκα που θα χρησιμοποιήσετε είναι σκληρά τα βάζετε μέσα στο γάλα ή σε λικέρ για να μαλακώσουν. Περιχύνετε τα σταφιδάκια με λίγο γάλα και λίγο ρούμι και τα αφήνετε μισή ώρα για να μαλακώσουν.

Χτυπάτε τα κροκάδια μαζί με 4 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν και να ασπρίσουν και τα βράζετε στον ατμό για περίπου 15 - 20 λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάτε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το μείγμα με τον κρόκο. Χτυπάτε ξανά καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
Περιχύνετε τα σπασμένα μπισκότα με χλιαρό γάλα και τα ανακατώνετε. Προσθέτετε τα καρύδια, τα βερίκοκα ψιλοκομένα, τα σταφιδάκια, την βανίλια και την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατώνετε καλά όλα τα υλικά και προσθέτετε το βούτυρο και τα κροκάδια. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα και δίνετε το σχήμα που θέλετε στο γλυκό σας. Αν έχετε ένα καλούπι τοποθετείτε απευθείας το μείγμα μέσα πριν να το βάλετε στο ψυγείο.
Αφήνετε την τούρτα για 5-6 ώρες στο ψυγείο. Αλείφετε την τούρτα απ όλες της πλευρές με λίγη σαντιγί για να κολλήσει πιο εύκολα η σοκολάτα.

Υλικά για την Άσπρη σοκολάτα



Εγώ χρειάστηκα 220 γρ. σοκολάτας για αφτή την τούρτα. Έλιωσα την σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ανά 3 φορές. Πρώτα την έλιωσα για 30 δευτερόλεπτα, την έβγαλα έξω την ανακάτωσα και την ξανά έβαλα πίσω για 15-20 δευτερόλεπτα. Όταν βγάλετε την σοκολάτα θα έχει ακόμα κομμάτια αλά σε καμία περίπτωση μην την βάλετε πίσω στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλά την ανακατώνετε και θα λιώσει. Χύνετε την σοκολάτα πάνω σε μία λαδόκολλα ψησίματος και την απλώνετε με ζεστή σπάτουλα. Εγώ έκοβα την σοκολάτα σε διαστάσεις 7*3. Κόβετε την σοκολάτα με ένα μυτερό μαχαίρι που δεν χρειάζεται να είναι ζεστό.


Για τα τριαντάφυλλα θα χρειαστείτε






450 γρ. άσπρη σοκολάτα
125 ml. Γλυκόζη, corn sirup
Λίγο χρώμα σε υγρή μορφή
Λιώνετε την σοκολάτα στον αφρό ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτετε την γλυκόζη και το ανακατώνατε αλλά όχι πάρα πολύ!. Τυλίγετε το μείγμα σε μια μεμβράνη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Επειδή τα λάθη συμβαίνουν εγώ δεν πέτυχα το χρώμα που θα ήθελα και πρόσθεσα ακόμα λίγο, με αποτέλεσμα να ανακατώσω πολύ το μείγμα και να μην μπορεί να δουλευτή η σοκολάτα μου. Προσπάθησα να σώσω ότι σωζόταν και έτσι πείρα όλοι την στερεά μάζα και την μετάφερα σε άλλο σκεύος πρόσθεσα ακόμα δύο κουτάλια σιρόπι και τα ανακάτωσα με το χέρι μου. Έτσι πείρα το μείγμα που βλέπετε. :)

Με την ποσότητα αυτή πείρα 6 μεγάλα μπαλάκια και 90 μικρά με τα οποία έκανα τα τριαντάφυλλα.