Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Chocolate banoffee pie





Υλικά

Για την βάση

250 γρ. μπισκότα Digestive
125 γρ. βούτιρο
2 κ.σ. κακάο
1 φακελάκι βανίλια

Για την κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
100 γρ. βούτιρο
50 γρ. Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. Μαύρη ζάχαρη (dark brown soft sugar)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2-3 μπανάνες
400 ml. κρέμα γάλακτος
Περίπου 150 γρ. άσπρη σοκολάτα για την διακόσμηση

Προετοιμασία


Προετοιμάζετε μία φόρμα με διάμετρο 20 εκ.

Για την βάση

Λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε μαζί με τα αλεσμένα μπισκότα, το κακάο και την βανίλια. Απλώνετε το μείγμα στην φόρμα και στο περίγυρο σε ύψος περίπου 5-6 εκατοστών. Αφήνετε την βάση να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα με διπλό πάτο λιώνετε το βούτυρο με την άσπρη και την μαύρη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά. Ανακατώνετε το μείγμα μέχρι να λιώσει η και γίνει λείο. Προσθέτεται το ζαχαρούχο γάλα και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά ανακατώνοντας απαλά. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Το ζαχαρούχο γάλα θέλει πολύ προσοχή και αν δεν έχετε το κατάλληλο σκεύος να το βράσετε στον ατμό για περίπου 15 λεπτά. Όταν βράσει το μείγμα το αφαιρείται από την φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και το ανακατώνετε για να λιώσουν. Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.

Στην βάση τοποθετείται τις μπανάνες, απλώνετε την κρέμα σε όλη την επιφάνια και από πάνω βάζετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις.

2 σχόλια:

  1. καλησπερα.θριαμβευτικη επανοδος.λαχταριστα και τα δυο γλυκα.αντε να συγκρατηθω και να μη αρχισω να κανω ατασθαλιες στη κουζινα.καλο σαββατοκυριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα.οι συνταγες σας στο σερβικο μπλογκ φαινονται υπεροχες.οι φωτογραφιες τελειες..πως ομως να τις διαβαζουμε στα ελληνικα;ευχαριστω και καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή