Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Nutella Panna Cotta



Υλικά

500 ml. Κρέμα Γάλακτος
300 ml. Πλήρες γάλα
1 μικρή Nutella
15 γρ. ζελατίνη
2 βανίλιες

Προετοιμασία

Τοποθετείτε την ζελατίνη σε 5 κ.σ. νερό και την αφήνετε να μουλιάσει.

Ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την βανίλια. Απομακρύνετε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτετε την Nutella η οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βράζετε λίγο την ζελατίνη για να λιώσει και την προσθέτετε στο μίγμα. Ανακατέψετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.

Τοποθετείτε το γλυκό σε φόρμα και το αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Για να βγάλετε εύκολα την Panna cotta από την φόρμα την ξεκολλάτε λίγο με τα δάκτυλα σας στην κορυφή και στην συνέχεια τοποθετείτε την φόρμα μέχρι την μέση σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Βάζετε ένα δίσκο στην φόρμα και τα αναποδογυρίζετε μαζί.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τσιζκέικ (Cheesecake) με δύο ειδή σοκολάτας





Υλικά

300 γρ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. άσπρη σοκολάτα
600 ml. Κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη
100 ml. Νερό

Για την διακόσμηση
Λίγο λιωμένη σοκολάτα
σαντιγί

Προετοιμασία
Αλέθετε τα μπισκότα μέσα στο μπλέντερ και προσθέτετε το βούτυρο. Τοποθετείτε το μίγμα στην βάση και στα τοιχώματα μίας φόρμας με διάμετρο 24 εκατοστά και το αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξει καλά.
Τοποθετείτε την ζελατίνη σε 100 ml. Κρύο νερό για να μουλιάσει για 10 λεπτά, στην συνέχεια ζεσταίνετε λίγο την ζελατίνη για να λιώσει και την αφήνετε μέχρι να κρυώσει λίγο.

Λιώνετε τις σοκολάτες ξεχωριστά και τις αφήνετε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατώνετε καλά και προσθέτετε την λιωμένη ζελατίνη. Χωρίζετε το μίγμα σε δύο μέρει και προσθέτετε στο ένα την μαύρη και στο άλλο την άσπρη σοκολάτα.

Πάνω από τα μπισκότα βάζετε πρώτα την σκούρα κρέμα και μετά την άσπρη. Λιώνετε λίγη σοκολάτα με ένα κ.σ κρέμα γάλακτος και την βάζετε πάνω από την άσπρη κρέμα. Με ένα ξυλάκι κάνετε την διακόσμηση. Αφήνετε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο και το διακοσμείτε με σαντιγί.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Jelly Slice





Υλικά

Για την βάση

200 γρ. αλεσμένα μπισκότο
160 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την άσπρη κρέμα


1 μικρή συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα
150 ml.φρέσκο χυμό λεμονιού
200 ml.ζεστό νερό
10 γρ. ζελατίνη

Για το ζελέ

2*100 γρ. ζελέ φράουλας
450 ml. νερό

Προετοιμασία

Ανακατώνετε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα. Απλώνετε το μείγμα σε μία φόρμα διαστάσεων 23*20 εκατοστά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει.

Για την άσπρη κρέμα

Βάζετε την ζελατίνη σε βραστό νερό και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Μέσα στην ζελατίνη βάζετε το συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα κρύα μπισκότα και τα αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες.


Για το ζελέ

Βάζετε το ζελέ σε βραστό νερό, το ανακατεύετε καλά για να λιώσει και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Αφού σφίξει η άσπρη κρέμα περιχύνετε το ζελέ, το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και το γλυκό σας είναι έτοιμο.