Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Κάπρι τούρτα με φράουλες




Υλικά

Για την μαρέγκα

7 ασπράδια
14 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι

Για την Κίτρινη κρέμα

1/2 λ. γάλα
180 γρ.ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
7 κροκάδια
2 φακελάκια βανίλια
250 γρ. βούτιρο

Για την κρέμα με φράουλες

500 μλ. χυμό φράουλας
3 φακελάκια πουτίγκα φράουλας (δείτε την φωτογραφία)
400 γρ. φράουλες
200 γρ. ζάχαρη

3 φακελάκια κρέμα σαντιγή

Προετοιμασία

Χτυπάτε τα ασπράδια σε γρήγορη ταχύτητα,προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη συνεχίζοντας να τα χτυπάτε.Προσθέτετε και το ξύδι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτεί μαρένγκα. Τοποθετείτε σε ένα ξέβαθο ταψί το χαρτί ψησίματος.Απλώνετε την μαρένγκα στο ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1,5 ώρα. Την αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος.

Για την κίτρινη κρέμα

Ανακατώνετε με λίγο γάλα τα κροκάδια, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλεύρι.Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε να βράσει.Όταν βράσει το γάλα προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα με όλα τα υλικά και τα βράζετε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατώνοντας τα. Τοποθετείτε πάνω από την καυτή κρέμα μια μεμβράνη για να κάνει πέτσα και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα και τα χτυπάτε. Τοποθετείτε την κρέμα πάνω από την μαρένγκα.

Για την κρέμα με φράουλες

Λιώνετε την φράουλες στο μπλέντερ ή της ψιλοκόβετε.Ανακατώνετε πουτίγκα, 2-3 κ.γ. ζάχαρη και 150 μλ. χυμό. Βράζετε για μερικά λεπτά το υπόλοιπο και χυμό, της φράουλες και την υπόλοιπη ζάχαρη και βάζετε την πουτίγκα να βράσει. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και την ανακατώνετε περιστασιακά για να είναι κρεμώδες όταν κρυώσει και να απλώνετε καλά. Όταν κρυώσει την τοποθετείτε πάνω από την κίτρινη κρέμα.

Πάνω από το γλυκό τοποθετείτε την σαντιγί.

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Nutella cheesecake κύβοι







Υλικά

Για την βάση

170 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι
75 γρ. nutella
20 γρ. κακάο
2 αυγά

Για την κρέμα


300 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
100  γρ. nutella
3 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά

Προετοιμασία

Για την βάση

Ανακατώνετε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 20*20 εκατ.και τοποθετείτε μέσα το μείγμα σας. Το μείγμα είναι πηχτό και έτσι πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση μην προσθέσετε γάλα ή κάποιο άλω υγρό.

Για την κρέμα

Ανακατώνετε καλά το τυρί, την ζάχαρη, τα αυγά και την nutlla και το ρίχνετε πάνω από την βάση.

Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει λίγο και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.Μπορεί να σας φανεί άψητο το γλυκό αλά μόλις κρυώσει θα σφίξει και θα όπως ακριβός πρέπει.

Σ΄αυτό το είδος γλυκού ποτέ δεν χτυπούμε πρώτα τα αυγά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά επειδή θα πάρετε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.


Με τον τρόπο που το έκανα είναι σαν να έχουμε δύο κρέμες.