Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ρολό με κιμά γεμιστό με τυρί και αυγά




Υλικά

750 γρ. κιμά
150 γρ. μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αυγό
Ψίχα από δύο κομμάτια ψωμί μουλιασμένα σε λίγο γάλα
μαϊδανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ κρέμα γάλακτος
μπαχαρικά κατά προτίμηση
αλάτι
πιπέρι

γέμιση

3 βραστά αυγά
150 γρ. τυρί, Edam , Gouda
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

Προετοιμασία




Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζετε για λίγο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να τα τσιγαρίζετε ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.Τα αφήνετε να κρυώσουν, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατώνετε για να γίνουν ένα μείγμα. Το ψωμί το στραγγίζετε καλά πριν να το βάλετε μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

Για την γέμιση

Τρίβετε τα βρασμένα αυγά και το τυρί, προσθέτετε την μουστάρδα και τα ανακατώνετε.

Σε ένα ασημόχαρτο ανοίγετε το κιμά σε πάχος περίπου ενός εκατοστού. Στρώνετε ομοιόμορφα την γέμιση και τυλίγεται το ρολό με την βοήθεια του ασημόχαρτου. Κλείνετε το ρολό καλά και από της δύο πλευρές. Τοποθετείτε ένα αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, το λαδώνετε και τοποθετείτε λίγο νερό.

Ψήνετε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο σους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.



Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τρούφες με ινδοκάριδο και nutella







Υλικά

200 γρ.ζάχαρη
150 γρ.βούτυρο
250 γρ.αλεσμένα μπισκότα
100 γρ.ινδοκάριδο
200 ml. νερό
nutella

Προετοιμασία
Βράζετε για ένα λεπτό το νερό με την ζάχαρη και προσθέτετε το βούτυρο για να λιώσει. Όταν γίνει χλιαρό προσθέστε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάριδο και τα ανακατώνεται μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τελείως. Πλάθεται το μίγμα σας σε κύκλους και ανοίγετε μια μικρή τρυπα απο πάνο. Βάζετε τα γλυκα στο ινδοκάριδο και μετά τα γεμίζετε με nutella.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οικονομικά Φαγητά - Διαφορετικά λαζάνια πατάτας




Υλικά

1,5 κλ. πατάτες
200 γρ. ζαμπόν
100 μλ. λάδι
3 γεμάτα κ.σ. αλεύρι
700 μλ. γάλα
αλάτι,πιπέρι

Προετοιμασία



Ξεφλουδίζετε την πατάτα και την βάζετε να βράσει όπως είναι.

Για την μπεσαμέλ

Βράζετε το λάδι, προσθέτετε το αλεύρι και το ψήνετε για μερικά λεπτά.Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και ανακατώνετε συνεχώς.Βάζετε αλάτι και πιπέρι και την βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις φύγετε την μπασαμέλ άπω την φωτιά προσθέτετε μέσα το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Κόβετε την βρασμένη πατάτα σε μέτριου πάχους ροδέλες και την τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρέξ. Αλατώνετε της πατάτες κατά προτίμηση. Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω και τοποθετείτε ακόμα μια σειρά από πατάτες. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο σους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τα πιο νόστιμα σπιτικά Κρουασάν



Την συνταγή αυτή την έχω πάρει από την αδερφή μου Daca. Υπέροχα και νόστιμα σπιτικά κρουασάν στα οποία κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί :)




Υλικά

650 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
200 ml. ξινόγαλα
200 ml. γάλα
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
2 κροκάδια
10 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
250 γρ. παγωμένο βούτυρο

Προετοιμασία


Μέσα σε χλιαρό γάλα βάζετε ένα κ.γ ζάχαρη και την μαγιά για να φουσκώσει. Με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός το βούτυρο,φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπαλίτσες και ανοίξετε την κάθε μια ξεχωριστά σε μέγεθος περίπου ενός πιάτου 24 εκατοστά. Τρίβετε στον τρίφτη το παγωμένο βούτυρο σε κάθε ζύμη και τοποθετείτε την μία πάνω στην άλλη. Μετά την διαδικασία αυτή αφήνετε να ξεκούραστη η ζύμη για ενάμιση ώρα. Η κορυφή δεν πρέπει να έχει βούτυρο.

Όταν ξεκουραστεί η ζύμη την ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 5 χιλ. Κόβετε την ζύμη σε τρίγωνα και τα τυλίγεται σε κρουασανάκια. Πριν το ψήσιμο αλείφετε τα κρουασανάκια με το αυγό.

Ψήνετε τα κρουασάν σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γλυκό με φράουλες και σοκολάτα

Ένα τέλειο γλυκό που θα ευχαριστήσει ταυτόχρονα όλους αυτούς που είναι λάτρεις των γλυκών με σοκολάτας αλλά και όσους προτιμούν δροσερά γλυκά με φρούτα. Η ιδιαίτερη γεύση στο παντεσπάνι που θυμίζει περισσότερο κρέμα σοκολάτας θα σας ενθουσιάσει.








Υλικά

Για το μέρος με σοκολάτα (Διαφορετικό Παντεσπάνι)

220 γρ .κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος (Εγώ έχω βάλει σοκολάτα γάλακτος)
175 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. γάλα
140 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
λίγο αλάτι

Για την άσπρη κρέμα

200 γρ. τυρί Philadelphia
200 ml. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
περίπου 200 γρ. φράουλες

Μαρμελάδα φράουλας κατά προτίμηση σπιτική

Για την Διακόσμηση

2 φακελάκια σαντιγί
φράουλες

Προετοιμασία

Λιώνετε την σοκολάτα και το βούτυρο στον ατμό (Μπεν μαρί) .Ανακατώνετε τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να σμίξουν. Τα αυγά δεν τα χτυπάτε στο μίξερ όπως κάνετε με τα υπόλοιπα παντεσπάνια απλός τα ανακατώνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την κρύα κουβερτούρα που λιώσατε με το βούτυρο και τα ανακατώνετε ξανά όλα μαζί.

Αλευρώνετε και λαδώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 28*23 εκατοστά και τοποθετείτε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Το παντεσπάνι πρέπει να μείνει ζουμερό και μαλακό και να έχει υφή σαν μια κρέμα από σοκολάτα για αυτό προσέξτε να μην είναι υπερβολικά ψημένο και στεγνό.
Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβετε σε δυο μέρει κατά μήκος του ταψιού.

Για την κρέμα

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να πήξουν. Ανακατώνετε απαλά μέσα στο μείγμα και το τυρί κρέμα.

Συναρμολόγηση

Αλείφετε 3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλας σε ένα παντεσπάνι και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Απλώνετε όλη την κρέμα και τοποθετείτε από πάνω της φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια. Τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι πάνω από την κρέμα το αλείφετε με την μαρμελάδα και στην συνέχεια βάζετε την σαντιγί. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 6-7 ώρες για να κρυώσει καλά.

Πριν να σερβίρετε το γλυκό το διακοσμείτε με φράουλες.

Γρήγορη συνταγή για μαρμελάδα φράουλας

Λιώνετε σε ένα μπλέντερ 300 γρ. φράουλας (μπορεί να μείνουν μικρά κομματάκια). Προσθέτετε 150 γρ. ζάχαρη και τα βράζετε για 25 λεπτά.