Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Chocolate melting moments









Υλικά

250 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ.  αλεύρι
  5 κουτ. Σούπας ζάχαρη άχνη
  4 κουτ. Σούπας corn flour
  3 κουτ. Σούπας κακάο
Noutella

Προετοιμασία

Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη  μέχρι να ασπρίσει. Κοσκινίζεται και προσθέτετε και τα άλλα υλικά και τα ανακατώνεται για να γίνει μια λεία ζύμη.
Τα μπισκοτάκια αυτά μπορούν να φτιαχτούν με τον τρόπο που φαίνεται στην φωτογραφία  με το κορνέ 1 εκατοστού ή μπορείτε να κάνετε μικρές μπαλίτσες και να τες πιέζεται απαλά με το πιρούνι. Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετήστε μέσα την ζύμη.
Αν κάνετε τα μπισκοτάκια με τον τρόπου που τα έκανα εγώ το βούτυρο σας πρέπει να είναι αρκετά μαλακό .
Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα ενώνεται ανά δυο με nutella.
Από την ζύμη που θα κάνετε θα φτιάξετε πάνω από 35 μπισκοτάκια.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Τσιζκέικ (Cheesecake) λευκή σοκολάτα και Toblerone







Υλικά

Για την βάση

170 γρ. Μπισκότα Digestive
60 γρ. Λιομένο βούτυρο

Για την κρέμα

300 τυρί κρέμα (Philadelphia)
400 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. Λιομένη  λευκή σοκολάτα
100 γρ. Σοκολάτα Toblerone

Εγώ πρόσθετο και 2 κουτ. Σούπας ζάxαρη άχνη

Προετοιμασία

Αλέστε τα μπισκότα Digestive, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατώστε το μείγμα και το βάζετε σε καλούπι με διάμετρο 20 εκατοστά.
Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε τα όλα μαζί ακόμα 2-3 λεπτά για να πάρετε μια λεία και πιχτεί κρέμα. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατώστε τα γρήγορα. Ακόμα προσθέτετε μέσα τα ψιλοκομμένα σοκολατάκια Toblerone και ανακατώστε το μείγμα. Βάζετε το μείγμα πάνω από το μπισκότα στο καλούπι σας.
Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο όλη την νύχτα ή μερικές ώρες πριν να το σερβίρεται. Διακοσμήστε  το γλυκό όπως προτιμάτε, εγώ το διακόσμησα με λιωμένα toblerone σε καλούπι και τις νιφάδες με φοντά.