Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τσιζκέικ (Cheesecake) με δύο ειδή σοκολάτας





Υλικά

300 γρ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. άσπρη σοκολάτα
600 ml. Κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη
100 ml. Νερό

Για την διακόσμηση
Λίγο λιωμένη σοκολάτα
σαντιγί

Προετοιμασία
Αλέθετε τα μπισκότα μέσα στο μπλέντερ και προσθέτετε το βούτυρο. Τοποθετείτε το μίγμα στην βάση και στα τοιχώματα μίας φόρμας με διάμετρο 24 εκατοστά και το αφήνετε στο ψυγείο για να σφίξει καλά.
Τοποθετείτε την ζελατίνη σε 100 ml. Κρύο νερό για να μουλιάσει για 10 λεπτά, στην συνέχεια ζεσταίνετε λίγο την ζελατίνη για να λιώσει και την αφήνετε μέχρι να κρυώσει λίγο.

Λιώνετε τις σοκολάτες ξεχωριστά και τις αφήνετε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατώνετε καλά και προσθέτετε την λιωμένη ζελατίνη. Χωρίζετε το μίγμα σε δύο μέρει και προσθέτετε στο ένα την μαύρη και στο άλλο την άσπρη σοκολάτα.

Πάνω από τα μπισκότα βάζετε πρώτα την σκούρα κρέμα και μετά την άσπρη. Λιώνετε λίγη σοκολάτα με ένα κ.σ κρέμα γάλακτος και την βάζετε πάνω από την άσπρη κρέμα. Με ένα ξυλάκι κάνετε την διακόσμηση. Αφήνετε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο και το διακοσμείτε με σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου