Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

RaffaelloΤρούφες





Υλικά

450 γρ. Ζάχαρη
150 ml. νερό
250 γρ. Βούτυρο
350 γρ. Nestle γάλα σε σκόνη
250 γρ. Ινδοκάρυδο
 και ακόμα
50 γρ. Ινδοκάρυδο  για την διακόσμηση
100 γρ. φουντουκια ή καρύδια

Βράζετε το νερό και την ζάχαρη.Απομακρύνεται τα από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα σε σκόνη ανακατώνοντας τα με το μίξερ. Στο τέλος προσθέτετε το ινδοκαρυδο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Παίρνετε κομμάτια από το μείγμα και κάνετε μπαλάκια βάζοντας μέσα την γεμίσει σας.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Kορμός Ινδοκαρυδο




Υλικά

Για το σκούρο μέρος

250 γρ.αλεσμένα μπισκότα
100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. Ζαχαρι
150 ml. γάλα

Για την γεμίσει

125 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Ζάχαρη άχνη
100 γρ. ινδοκαρυδο

Προετοιμασία

Για το σκούρο μέρος - Λιώνετε την σοκολάτα και την ανακατώνεται με τα αλεσμένα μπισκότα, την ζάχαρη και το γάλα. Ανοίγετε το μείγμα πάνω σε μια μεμβράνη.

Για την γεμίσει - Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφράτα και προσθέστε το ινδοκάρυδο.  Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στο σκούρο μέρος και τυλίξτε τον κορμό.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μανιταρόπιτα









Υλικά
1 φίλο σφολιάτας
600 γρ. Μανιτάρια
150 γρ. Μπέικον
250 γρ. Σκληρό τυρί
250 ml. Κρέμα γάλακτος
1 ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Κόβετε το μπέικον σε κύβους και το τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά και τα ψήνετε γύρο στα 15 λεπτά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος των υλικών,τρίπατε την σφολιάτα με ένα πιρούνι και την βάζετε σε προθερμαίνω φούρνο στους 200 βαθμούς γύρο στα δέκα λεπτά να ψηθεί. Όταν μισοψηθεί η σφολιάτα βάζετε από πάνω τα υλικά σας, τρίβετε το τυρί , βάζετε την κρέμα γάλακτος πάνω από αυτά και ψήνετε την πίτα για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τρίγωνα Πανοράματος

γενούρια φωτογραφία

















Υλικά

16 φιλα μπακλαβά 34*43 εκατοστά
200 γρ. λιωμένο βούτυρο για να αλείφετε τα φίλα

Για την κρέμα

5 κουτ. σούπας corn flour
4 κροκάδια
750 ml. γάλα
10 κουτ. Σούπας ζάχαρη
2 σακουλάκια βανίλια
50 γρ. Βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σιρόπι

450 γρ. Ζάχαρη
250 ml. νερό
2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Για περισσότερη μυρωδιά μπορείτε να βάλετε τρήμα από ένα πορτοκάλι ή κανέλα εγώ δεν έχω βάλει

Προετοιμασία

Γυρίζετε το φίλο του μπακλαβά έτσι ώστε να είναι πάνω και κάτω η πιο στενή πλευρά. Αλείφετε το φίλο του μπακλαβά με το βούτυρο και το διπλώνεται προς την κορυφή στα μισά για να μίνι η πλευρά που είναι στεγνή από πάνω. Αλείφετε ξανά το φίλο με το βούτυρο και το ξανά διπλώνετε προς τα πάνω. Με την διαδικασία αυτή θα πάρετε μια λωρίδα. Γυρίστε την λωρίδα αυτή και διπλώστε το φίλο σας σε τρίγωνα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το φίλο που περισσεύει από κάθε τρίγωνο που θα κάνετε να το κόψετε. Τα τρίγωνα θα βγουν σε διάσταση περίπου 15 εκατοστών από την μια πλευρά και 10 από τις δυο άλλες πλευρές. Αλείφετε το κάθε τρίγωνο από πάνω πριν να το βάλετε να ψηθεί. Τοποθετείται χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και βάζετε τα τρίγωνα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρο στην μισή ώρα, μέχρι τα τρίγωνα να ψηθούν και να κοκκινίσουν καλά. Το ψήσιμο εξαρτάται από τον φούρνο μπορεί να χρειάζεται και πιο λίγη ώρα να ψηθούν. Όταν ψηθούν τα αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν κόβετε το πάνω μέρος από το τρίγωνο με ένα κοφτερό μαχαίρι και κάνετε μια τρύπα στο τρίγωνο.

Για το σιρόπι

Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού 5 λεπτά αφ' ότου βράσει το νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Με το ζεστό σιρόπι περιχύνετε τα κρύα τρίγωνα, βάζετε δυο κουτάλια σιρόπι στο κενό του τριγώνου. Αφήνετε τα τρίγωνα να κρυώσουν και τα μεταφέρεται σε στεγνό δίσκο.
Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε αυτή την διαδικασία επειδή τα τρίγωνα θα μείνουν τραγανά και δεν θα μαλακώσουν ούτε την επόμενη μέρα.

Για την κρέμα

Ανακατώνεται καλά μέχρι να σφίξουν το corn flower, τα κροκάδια,την βανίλια και λίγο γάλα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε μέχρι να βράσει. Όταν το γάλα βράσει βάζετε μέσα το corn flower, το αφήνετε για 2-3 λεπτά στην φωτιά , κατεβάζετε το γάλα από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και ανακατώνεται καλά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γεμίζετε τα τρίγωνα και τα βάζετε στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τυροπιτα





Υλικά

  5  αυγά
200 γρ.αλεύρι
400 γρ.τυρί φέτα
200 Edam ή άλλο σκληρό τυρί
  1 ποτήρι γιαούρτι
100 ml. λάδι
  1 κουταλάκι baking powder

Προετοιμασία

Χτυπάτε ελαφρώς τα αβγά σε ένα μπόλ. Προσθέτετε την φέτα λιωμένη με το πιρούνι, το Edam  το οποίο προηγουμένως το τρίβετε τρίφτη απο την χοντρή πλευρά, το γιαούρτι, το λάδι, baking powder και το αλεύρι και τα ανακατώνεται όλα μαζί. Λαδώνεται ένα ταψί περίπου 30 εκατοστών από κάτω και στα πλάγια και βάζετε μέσα το μείγμα τις τυρόπιτας. Ψήνεται την τυρόπιτα στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα " 'Aμμος "








Υλικά

250 γρ.custard powdwer
  2 λίτρα γάλα
300 γρ. Ζάχαρη
500 γρ. Βούτυρο ανάλατο

Aκόμα

300 γρ. Αλεσμένα μπισκότα Petit
100 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. Ινδοκάρυδο
  2 σακουλάκια σαντιγί

Προετοιμασία

Προετοιμάζεται την custard powdwer και την αφήνετε να κρυώσει και να σφίξη χωρίς να την ανακατώσετε καθόλου όταν την βγάλετε από την φωτιά.
Χτυπάτε το βούτυρο και το ενώνεται με την  κρύα κρέμα custard και τα χτυπάτε μαζί στην πιο δυνατή ταχύτητα.  Χωρίζεται την κρέμα σε τρία μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα, στο άλλο την λιωμένη σοκολάτα (να είναι χλιαρή) και στο τελευταίο μέρος το ινδοκάρυδο.
Στήνεται την τούρτα με την εξής σειρά.Πρώτα βάζετε το μέρος με το μπισκότο στην συνέχεια με την σοκολάτα και τελευταίο το μέρος με το ινδοκάρυδο.
Από πάνω τοποθετήστε την σαντιγί.

Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο λίγες ώρες πριν το σερβίρισμα.