Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τσιγγάνικα Φιλέτα


Υλικά

8 χοιρινά φιλέτα, γύρο στα 800 γρ. συνολικά
2 κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. Μπέικον
3 κουτάλια σούπας γιαούρτι
2 ποτήρια νερό
1 ζωμό λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
100 ml. λάδι

Προετοιμασία

Χτυπάτε λίγο τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές γύρο στα 15 λεπτά. Βγάζετε το κρέας και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το σκόρδο  και το κρεμμύδι. Προσθέστε κρέμα γάλακτος,μπέικον και μετά από λίγα λεπτά την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και ένα ποτήρι νερό και τα ψήνετε ακόμα 5 λεπτά σε λίγο σε πιο δυνατή φωτιά. Προσθέστε το γιαούρτι ανακατώστε και προσθέστε πίσω στην σάλτσα τα φιλέτα ,προσθέσετε  ακόμα ένα ποτήρι νερό και τα ψήνετε ακόμα 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Ένα δυο λεπτά πριν το τέλος προσθέστε χοντροκομμένο μαϊντανό.
Αν χρειάζεται να προσθέσετε και άλλο νερό κατά το ψήμα για να έχει σάλτσα το φαγητό.
Σερβίρεται με πατάτες, πουρέ, ρύζι ή ζυμαρικά.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Cheesecake (τσιζκέικ ) σοκολάτας



























Υλικά
Για την βάση
250 gr. μπισκότα Digestive με σοκολάτα (εγώ έβαλα 150 gr. Digestive και 100 gr. μπισκότα με κρέμα σοκολάτας)
50 gr. λιομένο βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας

400 gr. τυρί κρέμα Philadelphia
250 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
100 gr. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος

Για την άσπρη κρέμα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγάτο
150 ml. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Προετοιμασία

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Πρωτού τα βάλουμε στο μπλέντερ τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να μη μας λιώσουν. Προσθέτουμε το λιομένο βούτιρο τα ανακατώνουμε και τοποθετούμε το μίγμα σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm στο οποιο θα ψήσουμε το γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα σοκολάτας.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ανακατώνουμε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατώνουμε Στην συνέχεια προσθέτουμε την λιομένη σοκολάτα και ανακατώνουμε σιγά σιγά. Στο τέλος προσθέτουμε την αχτύπητη κρέμα γαλάκος. Τα ανακατώνουμε όλα μαζί και βάζουμε το μίγμα μας πάνω από το μίγμα τον μπισκότον. Τοποθετούμε την φόρμα σε άλλο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο, τον οποιο έχουμε προθερμάνει,  σε 140 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το ξεκολλάμε άμεσος από την φόρμα με ένα μαχαίρι και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Επειδή το Cheesecake δεν έχει αλεύρι μπορεί να σας φανεί άψητο στην μέση αλλα έτσι πρέπει να είναι.

Αν σας σπάσει από πάνω όταν είναι χλιαρό να το ενώσετε με ένα μαχέρι και να το ισιώσετε, όταν θα βάλετε την άσπρη κρέμα από πάνω δεν θα φαίνεται καθόλου. Όταν κρυώσει καλά θα μπορείτε να το κόψετε άφοβα.

Για την άσπρη κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι. Τα ανακατέυουμε και το αλείφουμε στο cheesecake. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες για να κρυώσει καλά.
Η διακόσμηση μπορεί να γίνει με τριμμένη σοκολάτα,κακάο η ότι άλλο προτιμάτε.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαγιαδέρα

Υλικά

Για το μίγμα με κακάο και μπισκότα Petit

 100 ml. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
 125 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
 1 κουτ. σούπας κακάο
 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα Petit

 Για το μίγμα με ινδοκάρυδο
 100 ml. γάλα
150 γρ.ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι βανίλια
 200 γρ.ινδοκάρυδο
50 γρ.αλεσμένα μπισκότα Petit

 Προετοιμασία
Για την Βάση με κακάο
 Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά.Δεν πρέπει να βράσουν.Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα το βάζετε στα αλεσμένα μπισκότα, τα ανακατώνεται όλα μαζί και τα τοποθετείται σε ένα ταψί 28*23 εκατοστά και το αφήνετε να κρυώσει.

Για το μίγμα με ινδοκάρυδο
 Ακολουθείται ξανά την ίδια διαδικασία.Ζεσταίνεται πολύ καλά το γάλα,την ζάχαρη, την βανίλια, το βούτυρο και το κακάο και τα ανακατώνεται πολύ καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς και να ενωθούν όλα τα υλικά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα βάζετε μέσα τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο, τα ανακατώνεται καλά και βάζετε το μίγμα πάνω από το μίγμα με κακάο. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις. Κόβετε το γλυκό σε μικρούς ράβδους και το πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο.