Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Lambada kύβοι

Υλικά
 Για το παντεσπάνι

 4 κροκάδια
4 ασπράδια
8 κουτ.σούπας ζεστό νερό
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ.αλεύρι

 Για την πορτοκαλή κρέμα

 1 λίτρο Fanta ή οποιοτήποτε άλλο αναψυκτικό με γεύση πορτοκαλι
 6 κουτ.σούπας ζάχαρη
 3 πουτίγκες βανίλιας (εγώ έχω βάλει 110 γρ.custard powder

Για την άσπρη κρέμα

1/2 λίτρα gala+ 150 ml για να ανακατώσετε το αλεύρι και το corn flour
6 κουτ.σούπας αλεύρι
2 κουτ.σούπας corn flour
 200 γρ.ζάχαρη
 125 γρ.βούτυρο
2 σακουλάκια σαντιγή

Προετοιμασία

Ανακατεύεται τα κροκάδια με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Τα ασπράδια τα ανακατεύεται ξεχωριστά μέχρι να σφίξουν.Μέσα στα χτυπημένα κροκάδια προσθέτετε 8 κουτ .σούπας ζεστό νερό, αλεύρι και τα ανακατώνεται. Στο τέλος προσθέτετε και τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατώνεται με το χέρι σας.Ψήνεται το μίγμα σε μέτριο βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.Το ψημένο παντεσπάνι πρέπει να είναι πάχους περίπου 1,5 εκατοστά. Για την πορτοκαλή κρέμα Ανακατεύεται την πουτίγκα με την ζάχαρη και λίγο αναψυκτικό και τα βράζετε μέσα στο υπόλοιπό αναψυκτικό. Τα βράζετε ακόμα 2-3 λεπτά και το βάζετε ζεστό πάνω από το παντεσπάνι. Για την άσπρη κρέμα Το αλεύρι και το corn flour το ανακατεύεται μέσα σε λίγο γάλα για να μην κάνουν κουβαράκια και τα βράζετε μέσα σε μισό λίτρο γάλα. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, το ενώνεται με το βούτυρο που έχετε προηγούμενος χτυπήσει και τα χτυπάτε μαζί σε γρηγορη ταχύτητα. Βάζετε την κρέμα πάνω από την πρώτη κρύα κρέμα και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πολύ καλά. Για να είναι πιο εμφανίσιμο το γλυκό σας μπορείτε πρώτα να το κόψετε και μετά να το στολίσετε με την σαντιγή.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σπιτική dulce de leche των δέκα λεπτών




 

 Υλικά

200 γρ.ζάχαρη
 2 κουτ.σούπας νερό
 200 ml. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι

Προετοιμασία

 Βράζετε το νερό και την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς και να καραμελώσει. Είναι πολύ σημαντικό να μην προσθέτετε αλλα υλικά μέχρι να κοκκινίσει η ζάχαρη και να μην έχει καθόλου κουβαράκια. Κατευνάζετε το σκεύος σας από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατώνεται τα υλικά μαζί και τα βάζετε πίσω στην φωτιά.Προσθέτετε την ζεστη κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι. Ανακατώνεται καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου. Η πυκνότητα και το χρώμα τις καραμέλας εξαρτάται από την ώρα που θα βράζει. Αν βράζει πιο πολύ ώρα θα είναι πιο πιχτεί και σκούρα. Η καραμέλα που βλέπετε στην φωτογραφία είναι βρασμένη 5 λεπτά μετά την προσθήκη τις κρέμας γάλακτος. θα πάρετε 300 γρ. σπιτικό Dulce de leche χωρίς προσθήκη συντηρητικών που έχουν αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό το Dulce de leche μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σιρόπι για παγωτό,κρέμες,κρέπες κ.τ.λ. Όταν είναι αρκετά πηχτό μπορεί να χρησιμοποιθεί από μονο του σαν κρέμα για γλυκό. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σαν σιρόπι χωρίζετε όσο επιθυμείτε και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων 10 δευτερόλεπτα να βράσει.

Σπαγγέτι Carbonara


















Υλικά

500 γρ.σπαγγέτι
250 γρ.ψιλοκομμένο μπέικον
2 αυγά
3 κρόκους
100-150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο

Προετοιμασία

Τσιγαρίζετε το μπέικον και το σκόρδο στο λάδι. Όταν τσιγαριστή αφαιρείται το σκόρδο.
Ανακατώνεται τα αυγά, τα κροκάδια και την παρμεζάνα. Βράζετε τα σπαγγέτι 7 λεπτά, δεν πρέπει να παραβράσουν. Στο μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα προσθέτετε τώρα 200 ml ζεστό νερό στο οποιο έχουν βράσει τα σπαγγέτι και τα ανακατώνεται.Με αυτό τον τρόπο δεν θα κόψουν τα αυγά όταν τα βάλετε πάνω από τα ζεστά μακαρόνια. Στραγγίζετε τα σπαγγέτι,μην τα πλύνετε, και τοποθετήστε τα στο σκεύος όπου έχετε προηγούμενος τσιγαρίσει το μπέικον και το σκόρδο.Ανακατώνεται τα σπαγγέτι και προσθέτετε σιγά σιγά τα αυγά ανακατώνοντας συνεχώς. Τα αφήνετε στην φωτιά για ακόμα 2-3 λεπτά και τα σπαγγέτι είναι έτοιμα.

Αυτά τα μακαρόνια είναι χωρίς φρέσκια κρέμα. Αν θέλετε να τα κάνετε με φρέσκια κρέμα στα αυγά αντί για νερό προσθέτετε ζεστη φρέσκια κρέμα.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Princess Εκλέρ






















Υλικά

Για τα σου

500 ml.νερό
250 ml. λάδι
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσης
Ελάχιστο αλάτι
7 μεγάλα αυγά
1 κουταλακι baking powder

Για την κρέμα
800 ml. γάλα
200 ml. κρέμα γάλακτος
4 κροκάδια
6 κουτ.σούπας corn flour
8 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κουτ.σούπας υγρό άρωμα βανίλιας
100 γρ.βούτυρο

Προετοιμασία

Βάζετε το νερό, το λάδι και λίγο αλάτι στην φωτιά για να ζεσταθούν. Όταν το νερό βράσει προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder και ανακατώνεται με το μίξερ μέχρι να πήξει. Το κατεβάζετε από την φωτιά και άμεσος προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Το κάθε ένα αυγό το ανακατώνεται με το μίξερ μέχρι να ενωθεί με το μίγμα και μετά προσθέτετε το επόμενο . Όταν βάλετε και τα 7 αυγά αφήνετε την ζύμη να κρυώσει.

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Με ένα κορνέ Η ένα κουτάλι φτιάχνεται τα σου σε οποιο μέγεθος προτιμάτε. Δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα όμως γιατί η ζύμη φουσκώνει αρκετά όταν ψήνεται. Βάζετε τα σου στον φούρνο για να ψηθούν για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς και μετά ακόμα 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τα σου πρέπει να είναι τραγανά και κενά από μέσα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν καλά αλλιώς θα πέσουνε όταν βγούνε από τον φούρνο.

Μην ανοίγετε τον φούρo.

Για την κρέμα
Ξεχωρίστε από το γάλα σας 150 ml και το υπόλοιπο μαζί με την κρέμα γάλακτος και 4 κουταλια ζάχαρης τα βάζετε να βράσουν. Χτυπήστε τα κροκάδια, το corn flour,την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια με το γάλα που έχετε αφήσει προηγούμενος. Προσθέτετε ένα ποτήρι γάλα στο μίγμα σας τα ανακατώνεται καλά και το βάζετε πίσω στο γάλα που ήδη βράζει. Τα βράζετε ακόμα 2-3 λεπτά ανακατώνοντας συνεχώς. Βγάζετε την κρέμα από την φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακατώνεται πολύ καλά. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά και να σφίξει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την βάλετε στο ψυγείο.

Κόβετε την κορυφή στα κρύα σου , τα γεμίζετε με την κρέμα, τοποθετείται πίσω την κορυφή από τα σου και πασπαλίζετε τα γλυκα με την ζάχαρη άχνη.

θα πάρετε πάνω από 50 μικρά γλυκα όπως είναι τα δικά μου.