Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Πίτα σφολιάτας με τυρί και πιπέρια










Υλικά

2 φιλα σφολιάτας
3 πιπεριά μετριου μεγέθους
1 ντομάτα
200 γρ.τυρί φέτα
4 κουταλια γιαούρτι στρaγγιστό
50 γρ.τριμμένο τυρί edam
μαϊντανό
λάδι
1 κροκάδι ανακατωμένο με ένα κουτάλι νερό


Προετοιμασία

Κόβετε τα πιπεριά σε κοιβούς και τα τσιγαρίζετε με λίγο λάδι, να τα αλατίσετε λίγο. Λιώνετε την φέτα και προσθέτετε το γιαούρτι, το τυρί, την ντομάτα από την οποια θα αφαιρέσετε την φλούδα και θα την κόψετε σε κοιβούς και τον μαϊντανό. Μοιράζεται σε τρία κομμάτια το φίλο σφολιάτας , αλείφετε το κάθε ένα με το μίγμα από την φέτα και σε μια άκρια βάζετε τα πιπεριά. Αφήνετε 1 cm από την άκρια για να μπορεί να ενωθεί όταν θα το τυλίξετε και να μην ξεχειλίζει το μίγμα. Όταν τελειώσετε και τα τρία φιλα φτιάχνεται μια πλεξούδα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το άλλο κομμάτι σφολιάτας η μπορείτε απλούστατα να γεμίσετε ολόκληρο το φίλο και να το τυλίξετε σε ρολο. Ανακατώνεται το κροκάδι με το νερό αλείφετε την σφολιάτα και την βάζετε να ψιθή σε προθερμαίνω φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Τούρτα Κρεμίσιμο











Υλικά

Για το σκούρο παντεσπάνι


6 αυγά
6 κουτ. γλυκού
1,5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
1,5 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ.σούπας αλεύρι

Τα υλικά είναι για ένα παντεσπάνι να ψήσετε δυο τα ίδια.


Για το άσπρο παντεσπάνι

6 ασπράδια
12 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ.σούπας σιμιγδάλι

Για την κρέμα

6 κροκάδια
250 γρ.ζάχαρη άχνη
250 γρ.βούτυρο
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
2 σακουλάκια σαντιγί σε σκόνη (να το κάνετε σύμφωνα με τις οδηγίες)+4 κουτ.σούπας ζάχαρη για την σαντιγί


Προετοιμασία


Για το σκούρο παντεσπάνι

Ανακατώνεται με ένα μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν, προσθέτετε το κακάο,το αλεύρι και το σιμιγδάλι, τα ανακατώνεται και τα βάζετε σε ένα καλούπι με διάμετρο 27 εκατοστά στο οποιο προηγούμενος έχετε βάλει χαρτί ψησίματος. Ψήνεται το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Για το άσπρο παντεσπάνι

Ανακατώνεται πολύ καλά με ένα μίξερ τα ασπράδια και την ζάχαρη, καθώς ανακατώνεται προσθέστε το ξίδι. Στο τέλος ανακατώνεται και το σιμιγδάλι. Στο ίδιο καλούπι με προιγουμένος ψήνεται το παντεσπάνι στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Επίσης προηγούμενος να βάλετε χαρτί ψησίματος.

Όταν τα παντεσπάνια ψηθούν και κρυώσουν θα μιοθούν σε διάμετρο, ιδιαιτερα το άσπρο παντεσπάνι. Για αυτόν τον λόγο όταν θα βάλετε την κρέμα θα είναι αρκετή και για την περιφέρια.

Για την κρέμα

Χτυπάτε καλά με το μίξερ τα κροκάδια και την ζάχαρη, προσθέτετε την σοκολάτα και τα ανακατώνεται στον ατμό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ακόμα 3-4 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτετε το βούτυρο που προιγουμένος το χτυπάτε μέχρι να αφρίσει.

Χτυπάτε ξεχωριστά την σαντιγί και τα ενώνεται με την προηγούμνη κρέμα. Στήνεται άμεσος την τούρτα και την αφήνετε στο ψυγείο μια νύχτα. Την άλη μέρα την αναποδογυρίζεται σε μια πιατέλα και κάνετε την διακόσμηση όπως προτιμάτε.

Εγώ έκανα την διακόσμηση με σαντιγί σοκολάτας και τα σχήματα είναι σκόνη σοκολάτας.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Γεμιστά πιπεριά








Υλικά

10 πράσινα μακρόστενα πιπεριά μετριου μεγέθους
5 κομμάτια λέπτα κομμένο ζαμπόν
5 κομμάτια μπέικον
200 ml. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τυρί edam
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
λάδι

Προετοιμασία

Κόβετε το μπέικον,το ζαμπόν και το τυρί σε λεπτές λωρίδες. Γεμίζετε τα πιπεριά πρώτα με το μπέικον, στην συνεχεια με το τυρί και στο τέλος με το ζαμπόν. Βάζετε τα πιπεριά σε pyrex τα περιχύνετε με λίγο αλάτι, με την κρέμα γάλακτος και στο τέλος βάζετε την κεφαλογραβιέρα.

Ψήνεται τις πιπεριές στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Aμερικάνικο κοτόπουλο




Υλικά

8 κομμάτια από μπούτι κοτόπουλου
4 κουτ.σούπας αλεύρι
1 κουτ.σούπας πάπρικα
2 αυγά
περίπου 150 γρ.cornflakes αλεσμένο στο μπλέντερ σε μικρα κοματακια οχι σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία


Αφαιρείται την πέτσα από το κοτόπουλο, το αλατώνετε το βάζετε στρ αλεύρι ανακατωμένο με την πάπρικα, στην συνεχεια στα αυγά και στο τέλος στο cornflakes. Ψήνεται το κοτόπουλο σε βραστό λάδι μονο για 3-4 λεπτά για να ροδοκοκκινίσει και από τις δυο πλευρές. Στην συνεχεια βγάζετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε ένα ταψί στο οποιο προηγούμενος έχετε βάλει χαρτί ψησίματος και το ψήνεται στους 200 βαθμούς ακόμα μιση ώρα.

Το cornflakes δεν πρέπει να γίνει σκόνη αλλα να είναι σε μικρά κομματάκια για να είναι τραγανό το κοτόπουλο.

McDonald's Ψωμάκια

Ελαφρύ κρέμα με ανανά







Υλικά


2*100 γρ.ζελέ ανανά
200 γρ. κομπόστο ανανά κομμένα σε κοινούς
400 ml. κρέμα γάλακτος
400 ml. νερό

Προετοιμασία

Ζεσταίνεται καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει. Την φεύγετε από την φωτιά, προσθέτετε το ζελέ και το ανακατώνεται μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το κρύο νερό,τα ανακατώνεται και τα βάζετε μέσα στο καλούπι στο οποιο προηγούμενος έχετε βάλει το κομπόστο. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο για λίγες ώρες για να κρυώσει.

Για να ξεκολλήσει εύκολα η κρέμα βάζετε το καλούπι για λίγα λεπτά σε βραστό νερό.

Η κρέμα μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε γέυσι ζελέ και οποιοδήποτε κομπόστο.

Kυψελάκια

Υλικά

Για το μίγμα με τα καρυδια


2 ασπράδια
250 γρ.ζάχαρη άχνη
250 γρ.αλεσμένα καρυδια
50 γρ.αλεσμένα μπισκότα

Για την κρέμα


2 κροκάδια
150 γρ.ζάχαρη άχνη
125 γρ.βούτυρο

Προετοιμασία

Χτυπάτε καλά τα ασπράδια με ένα μίξερ και προσθέτετε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη ανακατώνοντας συνεχώς.Στο τέλος προσθέτετε τα αλεσμένα καρυδια και τα μπισκότα και τα ανακατώνεται.

Χτθπάτε καλά με ένα μίξερ για λίγα λεπτά, το βούτυρο,τα κροκάδια και την ζάχαρη άχνη.

Το γλυκό γίνετε σε ειδικό καλουπάκη όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Δίνετε το καλούπι με ένα κομμάτι ασημόκολλας, βάζετε μέσα το μίγμα από τα καρυδια,το πατάτε καλά και δημιουργείται ένα βαθούλωμα στο οποιο τοποθετείται την κρέμα. Όταν βάλετε την κρέμα βάζετε το κάτω μέρος του γλυκού σε αλεσμένα μπισκότο.