Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κεφτέδες με σκόρδο



Υλικά


1 κλ.κειμά
2 αυγά
ψίχα από 3 κομμάτια άσπρο ψωμί τα οποια τα βουλιάζατε στο γάλα
1/2 κουτ.γλυκού πάπρικα
1 κοινό λαχανικών maggi
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι,πιπέρι


Προετοιμασία

Ανακατώνεται καλά όλα τα υλικά. Τα αφήνετε στο ψυγείο μια ώρα και τα ψήνεται σε καυτό λάδι.

Τούρτα σοκολάτας





Υλικά

9 ασπράδια
9 κουτ.σούπας ζάχαρη
9 κρόκους
150 γρ. αλεσμένα μπισκότα
400 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
375 γρ.βούτυρο
375 γρ.ζάχαρη άχνη
4 σακουλάκια σαντιγί σκόνη (160γρ.)

Προετοιμασία


Ανακατώνεται με ένα μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτά. Προσθέτετε τους κρόκους και ανακατονετε ξανα. Λιώνετε την σοκολάτα και την προσθέτετε ανακατώνοντας συνεχώς με το μίξερ και στο τέλος προσθέτετε και τα μπισκότα.

Ανακατώνεται το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν αφράτα και τα ανακατώνεται με την προηγουμενη κρέμα.

Μοιράζεται το μίγμα σε δυο μέρη. Το ένα μέρος θα είναι η κρέμα (να την βάλετε σε κρύο μέρος).Από το υπόλοιπο μίγμα να ψήσετε δυο λεπτά παντεσπάνια τους 200 βαθμούς περίπου για 10 λεπτά. Για το ένα παντεσπάνι να βάλετε 6 γεμάτα κουταλια κρέμας.

Ανακατώνεται την σαντιγί και στήνεται την τούρτα με την ακόλουθη σειρά. Παντεσπάνι-κρέμα-σαντιγί-παντεσπάνι-κρέμα-σαντιγί.

Σοκολατένιο μωσαϊκό

Υλικά

200 γρ.άσπρη σοκολάτα
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος
400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
200 ml.κρέμα γάλακτος
10 γρ.ζελατίνη
100 ml.νερό
1 κουτ.σούπας κονιάκι
1/2 κουτ.σούπας καφέ
100 γρ.περίπου μπισκότα Petit

Προετοιμασία

Βάζετε την ζελατινι σε κρύο νερό για να φουσκώσει. Σε δυο διαφορετικά σκευη λίνεται την άσπρη και την μαύρη σοκολάτα, την κάθε μια με 100 ml. κρέμας γάλακτος. Μέσα στις ήδη λιομένες σοκολάτες προσθέτετε την ζελατίνη και ανακατώνεται για να λιώσει. Όσο τα δυο μίγματα είναι ακόμα ζεστά προσθέστε στο καθένα 200 γρ. γιαούρτι. Στο άσπρο μέρος προσθέτετε το κονιάκι και στο μαύρο το καφέ. Στο πάτο του καλουπιού βάζετε τα μπισκότα τα οποια βουτάτε στο γάλα. Βάζετε μέσα το άσπρη και το μαύρο μίγμα εναλλάξ, μια το ένα μια το άλλο μέχρι να λείψουν. (τα μίγματα δεν θα είναι πηχτά ). Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ζουμεροί Kύβοι



Υλικά
Για το παντεσπάνι

6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας λάδι

Για το σιρόπι

400 ml νερό
200 γρ.ζάχαρη

Για την κρέμα

500 ml. γάλα+150 ml.για να ανακατώσετε το αλεύρι και την ζάχαρη
9 κουτ.σούπας ζάχαρη
9 κουτ.σούπας αλεύρι
2 κουτ.σούπας βανίλιας σε υγρή μορφή
250 γρ.βούτυρο

Για το γλάσο

100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml. κρέμα γάλακτος


Προετοιμασία


Για το παντεσπάνι

Ανακατώνεται καλά με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη. Προσθεστετε το αλεύρι, το κακάο και το λάδι και ανακατώστε σιγά με το χέρι.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με διάστασης 22*30 και ψίνετε το παντεσπάνι για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφίνετε το παντεσπάνι να κριόσει.

Βράζετε το σιρόπι σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και το περιχύνετε πάνω από το παντεσπάνι. Εγώ ετοιμάζω το σιρόπι όταν ψήνεται το παντεσπάνι μου και περιχύνω το ζεστό παντεσπάνι με το ζεστό σιρόπι.

Για την κρέμα

Βάζετε μισό λίτρο γάλα για να βράσει και προσθέστε τρία κουταλια σούπας ζάχαρη. Ανακατώνεται το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια με το υπόλοιπο γάλα και τα βάζετε να βράσουν. Ανακατώνεται με το μίξερ για να μην δημιουργηθούν κουβαράκια. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Ανακατώνεται με ένα μίξερ το βούτυρο και προσθέστε ένα ένα κουτάλι με κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλείφετε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και βάζετε από πάνω το γλάσο.

Για το γλάσο

Βράζετε την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα,τα ανακατώνεται καλά και μετά περιχύνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό.

Quiche Lorraine-Κισ Λορέν








Υλικά
Για την ζύμη

250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι

Για την γεμίσει

250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία


Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm. Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τούρτα Ferrero Rocher



Για το παντεσπάνι

4 κρόκους
4 ασπράδια
100 γρ.βούτυρο
100 γρ.ζάχαρη άχνη
130 γρ. σοκολάτα
1 κουτ.σούπας κακάο
70 γρ.αλεύρι
1 κουτ.σούπας baking powder
70 ml.κρέμα γάλακτος
130 ml.γάλα
1 κουτ.γλυκού βανίλια

Για την κρέμα


400 γρ.nutella
500 γρ.Τυρί μασκαρπόνε
250 γρ.αλεσμένα ψημένα φουντούκια
100 γρ.αλεσμένα μπισκότα loacker με γένσι φουντούκι

Προετοιμασία
Για το παντεσπάνι

Λιώνετε την σοκλάτα και την αφήνετε να κρυώσει λίγο. Ανακατόνετε με ένα μίξερ τα ασπράδια μέχι να γίνουν πηχτά. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια. Χτυπάτε καλά τα υλικά και προσθέτετε την λιομένη σοκολάτα και το κακάο. Προσθέστε στο μίγμα το αλεύρι και το baking powder και χτυπήστε τα καλά. Ακόλουθος προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και στο τέλος τα χτυπημένα ασπράδια.

Ψήνεται το παντεσπάνι σε καλούπι με διάμετρο 24-26 cm σε 180 βαθμούς για περίπου μιση ώρα.

Για την κρέμα

Ανακατώνεται με ένα μίξερ το τυρί μασκαρπόνε, την nutella, τα φουντούκια και τα μπισκότα. Βάζετε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν να σερβιριστεί.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Γιουβαρλάκια σε σάλτσα ντομάτας






Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

1/2 κιλό κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουτ.σούπας φρυγανιά
1 maggi
1 κουτ.σούπας λάδι
αλάτι,πιπέρι,λίγη σκόνη paprika


Για την σάλτσα

1/2 λ.ντοματοχυμό
3 ποτήρια νερό
50 ml.λάδι
3 κουτ.σούπας αλεύρι
αλάτι
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
λίγη σκόνη paprika

Προετοιμασία

Ανακατώνεται όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα αφήνετε μιση ώρα στο ψυγείο. Όταν τα βγάλετε πλάθεται τα γιουβαρλάκια σε ότι μέγεθος προτιμάτε.

Για την σάλτσα

Τσιγαρίζετε λίγο το αλεύρι, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, ανακατώνεται, σιγά σιγά προσθέτετε το νερό και τα μπαχαρικά. Μόλις βράσει, προσθέτετε ένα ένα τα γιουβαρλάκια, χαμηλώστε την θερμοκρασία και βράζετε το φαγητό για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρεται με πατάτα πουρέ.

Κρέμα με Maltesers σοκολατάκια




Υλικά

150 γρ.πισκότα Petit
200 γρ.σοκολατάκια Μaltesers
750 ml.κρέμα γάλακτος
3 κουτ.σούπας nutella
2 φακελάκια σαντιγί

Προετοιμασία

Κόβετε τα σοκολατάκια σε 3 4 κοματάκια. Σε ένα μπολ βάζετε την nutella, προσθέτετε ένα ποτήρι κρέμας γάλακτος και ανακατώστε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει μια πιχτεί κρέμα. Σιγά σιγά προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και κάθε φορα ανακατώστε καλά.
Όταν τελειώσετε την κρέμα προσθέστε τα σοκολατάκια και ανακατώστε λίγο. Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα καλούπι στο οποιο προηγούμενος έχετε βάλει τα μπισκότα βουτηγμένα σε gala. Αφήνετε το γλυκό για δυο τρις ώρες στο ψυγείο η στην κατάψυξη αν θέλετε να γίνει σαν παγωτό. Τοποθετήστε από πάνω την σαντιγί και το γλυκό σας είναι έτοιμο.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο σε σάλτσα πιπεριάς και φρέσκιας κρέμας




Υλικά

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
3 μεγάλα κόκκινα πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml. κρέμα γάλακτος
200 ml νερό
3 κουτ.σούπας λάδι
αλάτι,πιπέρι

Προετοιμασία

Προψήνετε λίγο τις πιπεριές στο γρίλ η σε τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν λίγο, δεν πρέπει να τις ψήσετε πολύ. Πολτοποιείτε τα πιπεριά στο μπλέντερ. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κοιβούς.Ψήνεται το κοτόπουλο σε δυνατότερη φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτετε το πιπέρι, το βραστό νερό και το αλατοπίπερο και τα ψήνεται σε σιγανή φωτιά για ακόμα 20 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ψήνεται για ακόμα 5 λεπτά και το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Tούρτα μέχρι να πεις μπισκότο :)




Υλικά

400 γρ.μπισκότα petit
250 ml γάλα
100 γρ..σοκολάτα
125 γρ.βούτυρο
1,5 κουτ.γλυκού βανίλια

Προετοιμασία

Λιώνετε την σοκολάτα,τον βούτυρο, και την βανίλια μέσα στο ζεστό γάλα. Θρυμματίζεται τα μπισκότα ρίχνετε από πάνω το ζεστό γάλα και τα ανακατώνεται. Τοποθετείται ασημόκολλα σε ένα καλούπι διαμέτρου 20 cm για να μπορεί να βγει πιο εύκολα μετά, βάζετε μέσα το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 2 με 3 ώρες για να πίξει. Από πάνω μπορείτε να βάλετε φρέσκια κρέμα για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σπιτικά κρουασάν










Υλικά

1 κιλό αλέυρι
2 αυγά
1/2 λ.γάλα
200 ml. λάδι
1 κουτ.σούπας αλάτι
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
10 γρ. μαγια

Για να αλείψετε το ζυμάρι
150 γρ. μαλακό βούτυρο
Για να αλείψετε τα κρουασαν
1 αβγό


Προετοιμασία

Από όλα τα υλικά φτιάχνεται ένα ζυμάρι και άμεσος το μοιράζεται σε 12 μέρη (να τα κάνετε στρογγυλά). Ανοίγετε ένα ένα τα μέρη με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά, αλείφετε το καθένα με βούτυρο και βάζετε άλλο από πάνω (6 κομμάτια).Το τελευταίο μέρος δεν το αλείφετε με βούτυρο. Τα ανοίγετε όλα μαζί με ένα πλαστή σε ένα μεγάλο κύκλο με πάχος περίπου 5 mm κόβετε το ζυμάρι σε τρίγωνα και το τυλίγεται. Αφήνετε τα το ζυμάρι να ξεκουραστεί 20 λεπτά περίπου, το αλείφετε με χτυπημένο αβγό και ψήνεται σε προθερμενόμενο φούρνο για μιση ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα καροασάν. Ακολουθείται την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο ζυμάρι.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δούκισα - Κορμός (Μωσαικό)







Υλικά

12 κουτ.σούπας σοκολάτα σκόνη
8 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρ.βούτυρο
3 αυγά
50 ml νερό
2,3 κουτ. γλυκού λικέρ σοκολάτας
300 γρ.τεμαχισμένα μπισκότα

Για το γλάσο

100 γρ.σοκολάτας
1 κουτ.σούπας λάδι

Προετοιμασία

Βράζετε το νερό, την ζάχαρη άχνη και την σκόνη σοκολάτας σε σιγανή φωτιά και ανακατεύεται συνεχώς.

Πρόσθετε βούτυρο και όταν λιώσει και ενωθεί με τα αλλα υλικά τα φεύγετε από την φωτιά.Προσθέτετε χτυπημένα αβγά και ανακατώνεται μέχρι να γίνουν όλα ένα λείο μίγμα.

Τεμαχίζεται τα μπισκότα, προσθέτετε σ αυτά την κρέμα σοκολάτας όσο είναι ακόμα ζεστη και ανακατώνεται μέχρι να γίνουν όλα ένα μίγμα. Βάζετε το μίγμα σε ένα καλούπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει το γλυκό βράζετε λίγο το καλούπι με ένα πύραυλο ή βάζοντας το σε ζεστό νερό και το ξεφορμάρετε. Περιχύνετε πάνω από αυτό το γλάσο σοκολάτας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Cheesecake με σοκολατακια Mars






Υλικά

Για το μπισκότο

250 γρ. σοκολατένια μπισκότα με γεμίσει σοκολάτας
150 γρ. βούτυρο

Butterscotch σοσ

20 γρ.βούτυρο
2 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
και ακόμα
50 γρ.σοκολάτα γάλακτος

Για την κρέμα

300 ml. κρέμα γάλακτος
500 γρ.τυρί κρέμα
3 κουτ.γλυκού ζελατίνη
60 ml. νερό
110 γρ.ζάχαρη άχνη
3 σοκολάτες Mars

Προετοιμασία


Αλέθεται μαζί τα μπισκότα και το βούτυρο, που ήταν προηγούμενος εκτος ψυγείου για να μαλακώσει,και απλώνεται το μίγμα σε καλούπι με διάμετρο 20 εκατοστά.

Βάζετε την ζελατίνη σε νερό για να μαλακώσει και μετά την βράζετε για να λιώσει.

Ανακατώνεται με ένα μίξερ την κρέμα γαλακοτς μέχρι να σφίξει καλά.

Σε να άλλο μπόλ ανακατώνεται με ένα μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη άχνη, την ζελατίνη, την κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένη σοκολάτα mars.

Βάζετε την κρέμα στο καλούπι πάνω από τα μπισκότα.
Σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι βάζετε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και τα βράζετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όσο είναι ακόμα ζεστά προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατώνεται μέχρι να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν κρυώσει το βάζετε πάνω από την κρέμα. Πριν να σερβίρεται το γλυκό το διατηρείται στο ψυγείο 2-3 ώρες η ακόμα καλύτερα να το κάνετε την προηγουμενη μέρα.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Tριπλή απόλαυση




Yλικά

Για το παντεσπάνι

6 ασπράδια
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
15 κουτ. σούπας αλεσμένα καρυδια
3 κουτ.σούπας αλεύρι
2 κουτ.σούπας φρυγανιά
1 μπέικιν παουτερ

Για την κρέμα

6 κροκάδια
6 κουτ.σούπας ζάχαρη
70 γρ. κρέμα καστερ
2 κουτ. σούπας αλεύρι
100 γρ. Μilka σοκολάτα
800 ml γάλα

Προετoιμασία

Περίπου στα 200 γρ. μπισκότα Petit
Ανακατέβεται με ένα μίξερ τα ασπράδια και την ζάχαρη μέχρι να πίξουν καλά. Προσθέτετε τα καρυδια, το αλεύρι, την φριγανιά και το μπεικιν παουτερ. Ψήνεται το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ανακατώνεται με ένα μίξερ τα κροκάδια, την κρέμα καστερ, το αλεύρι και την ζάχαρη με λίγο γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε να βράσει και κάνετε την κρέμα καστερ.Όταν η κρεμα καστερ είναι ακόμα ζεστη προσθέστε σοκολάτα.

Πάνω από το ψημένο παντεσπάνι βάζετε την μιση ζεστη κρέμα και τα βουτιμένα στο γάλα μπισκότα. Στο τέλος βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνετε πάνω στο γλυκό αλεσμένα καρυδια.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Κέικ σοκολάτας από την ταινία "It’s Complicated"



Υλικά

Για το παντεσπάνι

300 γρ. αλεύρι που θα κοσκινίσετε
100 γρ. λυόμενη σοκολάτα κουβερτούρα
15 γρ. κακάο
100 γρ.βούτυρο
250 γρ. γάλα
225 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1 κουτ.γλυκού βανίλια
1 κούτ. γλυκού soda μαγειρικής

Για την κρέμα

225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
140 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο

Προετοιμασία

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπόλ και τα ανακατώνετε με ένα μίξερ.
Βάζετε το μίγμα σε μια βουτιρομένη και αλεβροεμένη φόρμα διαμέτρου 20 cm και το ψήνεται στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Πρέπει να ελέχετε αν η μέση είναι ψημένη.
Όταν βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο το αφήνετε να κρυώσει, περίπου 10 λεπτά, και μετά το ξεκολλάτε από την φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει τελίος.

Λιώνετε την σοκολάτα και το βούτυρο και όταν είναι ακόμα ζεστό προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Κόβετε το παντεσπάνι στα δυο και το αλείφετε στην μέση με το ένα τρίτο τις κρέμας ενώ την υπόλοιπη την χρησιμοποιείτε για την έξω επιφάνεια τις τούρτας.