Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δούκισα - Κορμός (Μωσαικό)







Υλικά

12 κουτ.σούπας σοκολάτα σκόνη
8 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρ.βούτυρο
3 αυγά
50 ml νερό
2,3 κουτ. γλυκού λικέρ σοκολάτας
300 γρ.τεμαχισμένα μπισκότα

Για το γλάσο

100 γρ.σοκολάτας
1 κουτ.σούπας λάδι

Προετοιμασία

Βράζετε το νερό, την ζάχαρη άχνη και την σκόνη σοκολάτας σε σιγανή φωτιά και ανακατεύεται συνεχώς.

Πρόσθετε βούτυρο και όταν λιώσει και ενωθεί με τα αλλα υλικά τα φεύγετε από την φωτιά.Προσθέτετε χτυπημένα αβγά και ανακατώνεται μέχρι να γίνουν όλα ένα λείο μίγμα.

Τεμαχίζεται τα μπισκότα, προσθέτετε σ αυτά την κρέμα σοκολάτας όσο είναι ακόμα ζεστη και ανακατώνεται μέχρι να γίνουν όλα ένα μίγμα. Βάζετε το μίγμα σε ένα καλούπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει το γλυκό βράζετε λίγο το καλούπι με ένα πύραυλο ή βάζοντας το σε ζεστό νερό και το ξεφορμάρετε. Περιχύνετε πάνω από αυτό το γλάσο σοκολάτας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

3 σχόλια: